“Βοσκοπούλα” από το Μαρόκο η υπουργός Παιδείας της Γαλλίας

«Η Najat Vallaud-Belkacem, η μικρή βοσκοπούλα από το Μαρόκο έγινε υπουργός Παιδείας στη Γαλλία!». Aυτός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του indiatimes.com που αναφέρεται στην υπουργό Παιδείας της Γαλλίας, η οποία έχει μαροκινή καταγωγή και κατάγεται από φτωχή οικογένεια.

Η Najat Vallaud-Belkacem γεννήθηκε το 1977 στο Μαρόκο, όπου και έζησε με την οικογένειά της, μέχρι την ηλικία των 14 ετών.

«Εχω αναμνήσεις που είναι σφραγισμένες στο μυαλό μου. Συνόδευα τον πατέρα μου για να φυλάξει τις κατσίκες, για παράδειγμα. Αλλες φορές τον συνόδευα για να πάρουμε νερό στο πηγάδι, γιατί δεν είχαμε τρεχούμενο νερό, ούτε ηλεκτρικό ρεύμα εξάλλου. Και θυμάμαι να κατεβαίνουμε το βουνό χορεύοντας με κλακέτες», είχε δηλώσει στο παρελθόν η Najat Vallaud-Belkacem.

Βεβαίως, η συγκεκριμένη φωτογραφία της βοσκοπούλας δεν είναι της υπουργού  Najat Vallaud-Belkacem, ωστόσο χρησιμοποιείται από πολλά ΜΜΕ προκειμένου να δείξουν την καταγωγή της.

Στην πραγματικότητα, η φωτογραφία έχει τραβηχτεί από τον φωτογράφο Giacomo Pirozzi στο Μαρόκο το 2006 και ανήκει σε σειρά φωτογραφιών της Unicef για την παιδική εργασία.

Το κοριτσάκι της φωτογραφίες λέγεται Φούζια, είναι 8 ετών και αναγκάστηκε να σταματήσει το σχολείο γιατί οι γονείς της δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα βιβλία της.

Διαβάστε επίσης

Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας

Είναι συγγενείς, συμφοιτητές και τους χωρίζουν 64 χρόνια

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ