Γκάμπριελ: Η Μέρκελ υποτίμησε την πρόκληση της ενσωμάτωσης των προσφύγων

O αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε ότι οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ «υποτίμησαν» την πρόκληση της ενσωμάτωσης ενός αριθμού ρεκόρ προσφύγων και μεταναστών που εισήλθαν στην χώρα.

Ο Γκάμπριελ είναι επίσης ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), κυβερνητικού εταίρου της Άνγκελα Μέρκελ, και η τοποθέτησή του αυτή στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF καταγράφεται ενώ ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του επόμενου έτους.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες συνέρρευσαν στη Γερμανία από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και από άλλες χώρες τον περασμένο χρόνο. Η ανησυχία σχετικά με την ενσωμάτωσή τους στη γερμανική κοινωνία και την αγορά εργασίας είναι διάχυτη και η υποστήριξη προς το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (ΑfD) έχει ενισχυθεί.

«Εγώ, εμείς πάντα το λέγαμε ότι είναι αδιανόητο για τη Γερμανία να υποδέχεται ένα εκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο» επισήμανε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης.

Ο ηγέτης του SPD επέκρινε επιπλέον την επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης για το σύνθημα “Wir schaffen das”, που σημαίνει «Μπορούμε να το κάνουμε αυτό», ένα σύνθημα που υιοθέτησε η ίδια κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης το περασμένο καλοκαίρι κι έκτοτε επαναλαμβάνει.

Η Άνγκελα Μέρκελ χρησιμοποίησε αυτήν την φράση σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τέλη Ιουλίου έπειτα από τις επιθέσεις εναντίον πολιτών στη Γερμανία, την ευθύνη δύο εκ των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος κι οι οποίες έφεραν ξανά στο προσκήνιο το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σημείωσε ότι το να επαναλαμβάνει αυτήν την φράση δεν επαρκεί και ότι οι συντηρητικοί πρέπει να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες ώστε η Γερμανία να μπορεί να ανταπεξέλθει, προσθέτοντας ότι το κόμμα της Μέρκελ πάντοτε εμπόδιζε τις ευκαιρίες προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Ισλαμιστές προσπαθούν να διεισδύσουν στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων

Spiegel: Η Μέρκελ διστάζει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της ως καγκελαρίου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ