Έντεκα οι νεκροί από την έκρηξη στην Τουρκία

Στους 11 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών και 78 των τραυματιών από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στην πόλη Σιζρέ, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας όπως μετέδωσε πριν από λίγο το δίκτυο NTV.

Νωρίτερα το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu είχε μεταδώσει ότι τουλάχιστον 8 αστυνομικοί βρίσκονται μεταξύ των νεκρών και είχε αποδώσει την επίθεση στους Κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε απόσταση 50 μέτρων από το κτίριο της αστυνομίας, κοντά σε σημείο ελέγχου, σύμφωνα με το Anadolu.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας Ρετζέπ Ακντάγκ δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους 70, αλλά ο αριθμός των νεκρών παραμένει αδιευκρίνιστος μέχρι στιγμής.

Δώδεκα ασθενοφόρα και δύο ελικόπτερα έχουν σταλεί στην περιοχή, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Η επίθεση για την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, έγινε δύο ημέρες μετά την έναρξη της επιχείρησης των τουρκικών δυνάμεων στη γειτονική Συρία, στόχος της οποίας είναι ταυτόχρονα να πλήξει τους Κούρδους πολιτοφύλακες και τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ –ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Νέες ΦΩΤΟ από την έκρηξη στην Τουρκία

Τουρκία – Εννέα νεκροί και 64 τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου – ΒΙΝΤΕΟ

Έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα στην Τουρκία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ