Τουλάχιστον 10 οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό στην κεντρική Ιταλία

Τουλάχιστον 10 είναι οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην κεντρική Ιταλία, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Φόβοι εκφράζονται για ακόμη μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων, καθώς σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές ενδεχομένως βρίσκονται παγιδευμένοι στα ερείπια αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, η κύρια σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03.36, τοπική ώρα (04.36 ώρα Ελλάδας), το επίκεντρό της είχε βάθος μόλις 4 χλμ και εντοπίζεται σε απόσταση 2 χλμ από την κοινότητα Ακούμολι. Άλλες δύο ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν περίπου μία ώρα αργότερα, σε διάστημα μόλις ενός λεπτού μεταξύ τους, ενώ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν καταγραφεί άλλοι 50 μετασεισμοί, μικρότερης έντασης.

Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί οι κοινότητες Ακούμολι, Αρκουάτα ντελ Τρόντο και Αματρίτσε. Με την πάροδο του χρόνου, πολίτες, συνεργεία και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, ανέσυραν κι άλλες σορούς, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται παγιδευμένοι στα χαλάσματα.

Στην πόλη Αματρίτσε έχουν σημειωθεί οι σημαντικότερες ζημιές, καθώς η κύρια οδός της πόλης έχει ισοπεδωθεί. Εντατικές προσπάθειες καταβάλλονται για να διασωθούν άνθρωποι εγκλωβισμένοι κάτω από ερείπια ύψους τουλάχιστον 10 μέτρων, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο. Με τρεμάμενη τη φωνή, ο δήμαρχος της πόλης Σέρτζο Πιρότσι τόνισε ότι: «Είναι ένα δράμα. Το μισό χωριό εξαφανίσθηκε, οι δίοδοι πρόσβασης σ’ αυτό είναι αποκλεισμένες».

Η πρόσβαση στην πόλη είναι δύσκολη, η γέφυρα πάνω από τον χείμαρρο Καστελάνο έχει καταστεί επικίνδυνη, ενώ και στα άλλα χωριά της περιοχής, όπου οι ζημιές είναι μικρότερες, οι κάτοικοι παραμένουν έξω από τα σπίτια τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: Reuters

Δείτε επίσης:

Συγκλονιστικές εικόνες από τον ισχυρό σεισμό στην Ιταλία – 5 επιβεβαιωμένοι νεκροί – ΦΩΤΟ

Ο Παπαζάχος στο enikos.gr: Θα έχουμε πολλούς μετασεισμούς, δεν επηρεάζεται η Ελλάδα

Ο Λέκκας στο enikos.gr: Είναι Νωρίς να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός

Δήμαρχος Αματρίτσε: Η πόλη δεν υπάρχει πια – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ