Δύο επιβεβαιωμένοι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στην Ιταλία – Πληροφορίες για άλλους 4

Δυο άτομα έχασαν την ζωή τους στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε, από τον σεισμό που σημειώθηκε στις τρεις και τριάντα έξι λεπτά ώρα Ιταλίας, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, ενώ ιταλικά και διεθνή μέσα εξακολουθούν να κάνουν αναφορές για άλλους 4 νεκρούς.

Η ισχυρή δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος τεσσάρων χιλιομέτρων, έγινε αισθητή σε όλη την κεντρική Ιταλία.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μια οικογένεια βρίσκεται εγκλωβισμένη κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού της στο χωριό Ακκούμολι. Παράλληλα, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για εγκλωβισμένα παιδιά.

Σε δηλώσεις του στην δημόσια τηλεόραση της Rai, o δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε, βόρεια του Ριέτι, υπογράμμισε ότι μέρος των κτιρίων έχει καταρρεύσει και ζήτησε να αποσταλούν ειδικά οχήματα για να μπορέσουν να ανοίξουν οι δρόμοι που οδηγούν στον δήμο του ώστε να διευκολυνθεί η παροχή πρώτων βοηθειών. Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα αναφέρει ότι και στην περιοχή του Αματρίτσε, οι σεισμικές δονήσεις (σημειώθηκε και μια δεύτερη, στις τέσσερις και τριάντα τέσσερα λεπτά) έχουν προκαλέσει θύματα.

Σε μικρούς δήμους κοντά στο Ριέτι εξαιτίας του σεισμού διεκόπη προσωρινά ηλεκτροδότηση, ενώ οι τηλεφωνικές συνδέσουν συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 6,2R στην Ιταλία – Πληροφορίες για έξι νεκρούς – Τι λένε οι Έλληνες σεισμολόγοι – ΦΩΤΟ

Ο Λέκκας στο enikos.gr: Είναι Νωρίς να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός

Δήμαρχος Αματρίτσε: Η πόλη δεν υπάρχει πια – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ