Ιταλία – 14 πυρκαγιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο

Δεκατέσσερις πυρκαγιές ξέσπασαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην ιταλική πρωτεύουσα, ενώ στο Λάτσιο, περιφέρεια της Ρώμης, ο συνολικός αριθμός τους έφτασε τις σαράντα.

Οι φωτιές κατέστρεψαν μεγάλο μέρος του πευκώνα «Πινέτο», σε μικρή απόσταση από τον ‘Αγιο Πέτρο και το Βατικανό, ενώ διεκόπη και η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Αιώνια Πόλη με το διεθνές αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο-Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Οι εθελοντές της πολιτικής προστασίας συμβούλευσαν πολλούς κατοίκους να μη βγουν από τα σπίτια τους και να τοποθετήσουν βρεγμένα πανιά στις πόρτες και τα παράθυρα για να μειωθεί, κατά το δυνατόν, ο καπνός.

Οι φλόγες έφτασαν σε μικρή απόσταση από σειρά πολυκατοικιών και στην περιοχή του λόφου Μόντε Μάριο, και κατέστη αναγκαία η εκκένωση ενός μοναστηριού και ενός οίκου ευγηρίας. Μία από τις πυρκαγιές απείλησε και το σημείο όπου βρίσκεται η πολυκλινική Αγκοστίνο Τζεμέλι, στην οποία μεταφέρεται ο ποντίφικας όταν κρίνεται αναγκαίο να εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα πρέπει τώρα να εξακριβωθεί αν, εκτός από τον ισχυρό άνεμο που πνέει τις ώρες αυτές στην Ρώμη, πρόκειται και για συντονισμένους ή προμελετημένους εμπρησμούς.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ανετράπη πυροσβεστικό – Τραυματίες τρεις πυροσβέστες

Φωτιά στο Σίνα Ανατολικής Λακωνίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ