Οι χορηγοί εγκαταλείπουν τον Ολυμπιονίκη Ράιαν Λόχτε

Εγκαταλείπουν ένας ένας οι χορηγοί τον Ολυμπιονίκη των Ηνωμένων Πολιτειών Ράιαν Λόχτε, μεταξύ των οποίων οι Speedo και Ralph Lauren.

Ακολούθησαν οι ανακοινώσεις από τις εταιρείες Syneron-Candela και της ιαπωνικής εταιρείας κατασκευής στρωμάτων Airweave.

Όλα αυτά μετά την είδηση πως ο Λόχτε είπε ψέματα ότι τον λήστεψαν υπό την απειλή όπλου από αστυνομικό σε βραδινή του έξοδο κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο.

Ο 12 φορές ολυμπιονίκης των ΗΠΑ, έχει κερδίσει εκατομμύρια δολάρια από τους χορηγούς αυτούς.

Η Speedo, ο μεγαλύτερος εκ των 4 χορηγών, δήλωσε: Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε μια συμπεριφορά που είναι αντίθετη με τις αξίες που προσπαθεί να προωθήσει η εταιρείας μας».

Ο 32χρονος αθλητής δήλωσε πως είναι σεβαστή η απόφαση της Speedo και ευχαρίστησε την εταιρεία. «Είμαι ευγνώμων για τις ευκαιρίες που πρόσφερε η συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια» τόνισε.

Μιλώντας στο αμερικανικό talk show, «Today», ο Λόχτε δήλωσε: «Έκανα ένα λάθος και έμαθα πολλά πράγματα από αυτό. Η ανώριμη συμπεριφορά μου αμαύρωνε έστω και λίγο την σημασία των ολυμπιακών αγώνων».

Ο οίκος μόδας Ralph Lauren, που αφαίρεσε κάποιες από τις φωτογραφίες του Λόχτε από την ιστοσελίδα της, δήλωσε πως η χορηγία του κολυμβητή ήταν μόνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και πως δεν θα ανανεωθεί.

Οι Ralph Lauren και Airweave τόνισαν ωστόσο πως θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ολυμπιακή και παραολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ.

Η Syneron-Candela δήλωσε: «Προσπαθούμε να διατηρούμε υψηλά πρότυπα για τους εργαζόμενούς μας και το ίδιο περιμένουμε και από τους επιχειρηματικούς μας εταίρους».

Η Speedo ανακοίνωσε πως θα δωρίσει 50.000 δολάρια από την αμοιβή της χορηγίας του Λόχτε στην φιλανθρωπική οργάνωση «Save The Children» της Βραζιλίας.

Το ύψος της χορηγίας της Speedo στον Λόχτε δεν έχει αποκαλυφθεί ενώ η σύμβαση λήγει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τέλος του τρέχοντος έτους μετά από 10 χρόνια.

Το επιχειρηματικό περιοδικό Forbes, υπολογίζει πως κατά την διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου, ο Λόχτε κέρδισε περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια σε χορηγίες από εταιρείες όπως Gillette, η Nissan, η AT & T και Gatorade.

Πηγή: Έθνος

Διαβάστε επίσης:

Νέα εκδοχή δίνουν οι Βραζιλιάνοι για την υπόθεση ληστείας των Αμερικανών αθλητών

Αστυνομικό «μπλόκο» σε Αμερικανούς Ολυμπιονίκες στο Ρίο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ