Πακιστάν: Διαδηλωτές εισέβαλαν σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό – 1 νεκρός και πολλοί τραυματίες

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι επτά τραυματίστηκαν σήμερα στις συγκρούσεις που ξέσπασαν στο Καράτσι ανάμεσα στην αστυνομία και υποστηρικτές του ισχυρότερου κόμματος της μεγαλούπολης αυτής του Πακιστάν, οι οποίοι προκάλεσαν καταστροφές στις εγκαταστάσεις ενός ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν λίγη ώρα αφού ο ηγέτης του Κινήματος Μουτάχιντα Κουάμι , ο Άλταφ Χουσάιν, ο οποίος ζει εξόριστος στο Λονδίνο, υποδαύλισε την οργή των υποστηρικτών του εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ARY, καταγγέλλοντας ότι η κάλυψή του στις δραστηριότητες του κόμματός του και σε μια απεργία πείνας που κάνουν εργαζόμενοι είναι κάθε άλλο παρά ικανοποιητική.

Οπαδοί του MQM επιτέθηκαν στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου λίγη ώρα μετά από το καταγγελτικό τηλεφώνημα του ηγέτη τους. Συγκρούστηκαν επίσης με αστυνομικούς, οι οποίοι προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

«Ένας άνδρας διακομίστηκε νεκρός από σφαίρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σίμι Τζαμάλι, διευθύντρια ενός δημόσιου νοσοκομείου στο Καράτσι. Επτά ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν· οι δύο φέρουν τραύματα από σφαίρες.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικούς σταθμούς του Πακιστάν δείχνουν άνδρες και γυναίκες να εισβάλουν στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου, καταστρέφοντας πόρτες, παράθυρα κι εξοπλισμό με ρόπαλα, και κατόπιν να πυρπολούν οχήματα.

Το βράδυ παραστρατιωτικοί συνέλαβαν τον Φαρούκ Σατάρ, τον ηγέτη του MQM στο Πακιστάν, καθώς ετοιμαζόταν να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, όπως διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Η σύλληψή του συνδέεται με τις ταραχές, γνωστοποίησαν οι αρχές.

Το Ενωμένο Εθνικό Κίνημα, το οποίο σχηματίστηκε τη δεκαετία του 1980, ελέγχει τις περισσότερες συνοικίες στο Καράτσι, αλλά κατηγορείται από την κυβέρνηση πως ενέχεται σε απόσπαση χρημάτων με εκβίαση, φόνους κ.λπ. Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ωστόσο πως οι αρχές έχουν σκοτώσει δεκάδες μέλη του MQM σε μια «εκκαθαριστική» επιχείρηση που διεξάγεται στο Καράτσι από το 2013.

Η απεργία πείνας γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις εναντίον μελών του που το Κίνημα επιρρίπτει στις αρχές.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ: reuters.com

Διαβάστε επίσης:

Οικογενειακή τραγωδία για μία … selfie

Νεκρή η “Καρντάσιαν του Πακιστάν” – Δολοφονήθηκε από τον αδελφό της

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ