Εγκληματίες στέλνουν ναρκωτικά σε φυλακές με… drones – BINTEO

Την ώρα που η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει πώς να χρησιμοποιεί τα μικρά τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, τα γνωστά σε όλους drones, για να παραδίδουν πακέτα σε πελάτες, εγκληματίες εκμεταλλεύονται ήδη την τεχνολογία αυτή για να στέλνουν ναρκωτικά σε συνεργούς τους στη φυλακή.

Η  αγγλική αστυνομία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι εντόπισε δύο τέτοια αεροσκάφη που μετέφεραν κινητά τηλέφωνα και ναρκωτικά κοντά στη φυλακή Πέντονβιλ του Λονδίνου και έχει δημιουργήσει μια ειδική δύναμη κρούσης -την Operation Airborne- για να συλλάβει τους παραβάτες που προσπαθούν να εισαγάγουν λαθραία είδη στις φυλακές.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, αστυνομικοί είδαν έναν άνδρα να κινείται ύποπτα κοντά στη φυλακή. Απομακρύνθηκε τρέχοντας, παρατώντας δύο τσάντες που περιείχαν ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα και κατάφερε να αποφύγει τη σύλληψη, σύμφωνα με δήλωση της αστυνομίας.

Την επομένη η αστυνομία βρήκε ένα τηλεκατευθυνόμενο μικρό αεροσκάφος το οποίο είχε συντριβεί, ενώ νωρίτερα εθεάθη να πετάει πάνω από την Πέντονβιλ.

Αργότερα ενημερώθηκαν ότι ένα άλλο τέτοιο μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετάει σε χαμηλό ύψος προς τη φυλακή. Ένας αστυνομικός το σταμάτησε κατά την πτήση του και βρέθηκε σ’ αυτό ένα πακέτο που περιείχε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και δύο κινητά τηλέφωνα.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον Φεβρουάριο, ότι πέρυσι καταγράφηκαν περισσότερα από 30 επεισόδια κατά τα οποία drones εντοπίστηκαν μέσα ή γύρω από φυλακές και βρέθηκαν σ’ αυτά αντικείμενα όπως ναρκωτικά, κινητά τηλέφωνα και συσκευές USB.

Στο βίντεο που ακολουθεί οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον Απρίλιο ένα drone να μεταφέρει ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα σε κρατουμένους φυλακών στο Λονδίνο.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Πηγή βίντεο:BBC News

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή φωτο:reuters.com

Διαβάστε επίσης:

H στιγμή που μια Porsche κολλάει στην φρέσκια άσφαλτο – BINTEO

Ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός ντύθηκε… Super Mario – ΒΙΝΤΕΟ

Ατύχημα σε επίδειξη drift – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ