Ζάιμπερτ: Η Γερμανία στο πλευρό της Τουρκίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας

Τη συμπαράσταση της γερμανικής κυβέρνησης στην Τουρκία και τους κατοίκους του Γκαζιάντεπ για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Τόνισε επίσης, ότι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, η Γερμανία και η Τουρκία βρίσκονται η μία στο πλευρό της άλλης. Ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι η Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, εξέφρασε ήδη χθες τη συμπαράστασή της στον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

“Τονίζω τη βαθιά συντριβή μας για αυτή την αποτρόπαια πράξη”, δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και υπενθύμισε ότι η Καγκελάριος είχε επισκεφθεί τον Απρίλιο το Γκαζιάντεπ προκειμένου να εγκαινιάσει εγκατάσταση προσφύγων, που χρηματοδοτήθηκε από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Τώρα, που οι άνθρωποι εκεί δοκιμάζονται από την τρομοκρατία συμπάσχει μαζί τους. Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί τίποτα χειρότερο από μια επίθεση με εκρηκτικά σε έναν γάμο. Εναντίον ανθρώπων που γιορτάζουν και είναι ευτυχισμένοι. Πολλοί από τους δολοφονηθέντες ήταν παιδιά και νέοι. Τι πόνος πρέπει να είναι αυτός για τους ανθρώπους στο Γκαζιάντεπ”, συνέχισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι “η σκέψη όλων βρίσκεται με τους συγγενείς και τους τραυματίες που ελπίζουμε να μπορέσουμε να θεραπευτούν”.

“Εάν επαληθευτεί αυτό που ερευνάται αυτή τη στιγμή, ό,τι επρόκειτο πράγματι για ανήλικο που διέπραξε την επίθεση αυτοκτονίας  αυτό θα είναι απλώς μια ακόμη απόδειξη για την απόλυτη περιφρόνηση που δείχνουν προς τον άνθρωπο οι τρομοκράτες, που και στο παρελθόν δεν δίστασαν να μετατρέψουν παιδιά σε ανθρώπινους εκρηκτικούς μηχανισμούς” σημείωσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τι λένε οι Γερμανοί για τη μεταναστευτική πολιτική της Μέρκελ

Φρίκη στην Τουρκία – 22 από τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης ήταν παιδιά

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ