Σε διαθεσιμότητα παρουσιάστριες λόγω… παραπανίσιων κιλών

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της Αιγυπτιακής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης να θέσει σε διαθεσιμότητα οκτώ παρουσιάστριες του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου, λόγω των παραπανίσιων κιλών τους.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, το ραδιοτηλεοπτικό όργανο κάλεσε τις οκτώ γυναίκες να απομακρυνθούν από τη θέση τους για ένα μήνα, ώστε να χάσουν κιλά και να αποκτήσουν την «κατάλληλη εμφάνιση».

Η Χαντίζα Χατάμπ, η οποία είναι μία εκ των οκτώ παρουσιαστριών, μιλώντας στην ιστοσελίδα Al-Yawm al-Sabi δήλωσε ότι θέλει οι τηλεθεατές να παρακολουθήσουν τις πρόσφατες εκπομπές της και να κρίνει αν είναι πραγματικά υπέρβαρη και αν πρέπει να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Το Κέντρο για την Νομική Ενημέρωση και Καθοδήγηση Γυναικών καταδίκασε την ενέργεια, κάνοντας λόγο για «παραβίαση του συντάγματος» και για «βία κατά των γυναικών».

Η οργάνωση, μάλιστα, κάλεσε την Αιγυπτιακή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση να ανακαλέσει, χωρίς ωστόσο η παρέμβασή της να έχει αποτέλεσμα.

Πάντως, πηγή της Αιγυπτιακής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης μιλώντας στην ιστοσελίδα Veto τόνισε ότι η απόφαση δεν πρόκειται να ανακληθεί, επισημαίνοντας ότι οι παρουσιάστριες δεν θα χάσουν το μισθό τους.

 

Πηγή: theguardian.com

Διαβάστε επίσης:

Spiegel: Οι Γερμανοί ετοιμάζονται για κατάρρευση της συμφωνίας για το προσφυγικό

Τουρκία – Μπλεγμένη στο πραξικόπημα και η κορυφαία εταιρία παραγωγής μπακλαβά;

Αφίσα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ χαρακτηρίζει τη Σουηδία «χώρα του βιασμού» – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ