Που θα κάνουν τις διακοπές τους η Μέρκελ, ο Ομπάμα και άλλοι ηγέτες – ΦΩΤΟ

Της Εύης Απολλωνάτου

Αντιμετώπισαν κρίσεις, κλήθηκαν να πάρουν αποφάσεις για το προσφυγικό και την τρομοκρατία, ενώ ταρακουνήθηκαν από την απόφαση της Βρετανίας για έξοδο από την Ε.Ε.

Οι ηγέτες σε ΗΠΑ και Ευρώπη βάζουν για λίγες εβδομάδες στην άκρη τα προβλήματα, για να κάνουν ένα μικρό καλοκαιρινό διάλειμμα με τις οικογένειες τους.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέσα Μέι θα συνεχίσει και φέτος την ετήσια παράδοση με τον σύζυγο της, Φίλιπ. Επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι τα τελευταία 25 χρόνια την Ελβετία και λατρεύουν την πεζοπορία στις Άλπεις. «Είναι φανταστικά για περπάτημα», έχει πει η Μέι, η οποία έχει αποκαλύψει σε συνέντευξη ότι λατρεύει την εξοχή, καθώς μπορεί να έχει «ηρεμία και ησυχία».

Το χόμπι της Βρετανίδας πρωθυπουργού για το περπάτημα μοιράζεται και η Γερμανίδα καγκελάριος. Την προηγούμενη εβδομάδα η Άνγκελα Μέρκελ να έκανε πεζοπορία σε βουνοπλαγιές της Σόλδας στην Ιταλία. Μαζί της ήταν και ο σύζυγός της, Γιοακίμ Μπάουερ και το ζευγάρι έδειχνε να περνάει εξαιρετικά μακριά από την μεταναστευτική κρίση που κλονίζει και το πολιτικό τοπίο της Γερμανίας. Ο φωτογραφικός φακός τους εντόπισε και στο Τιρόλο να απολαμβάνουν τον καφέ τους και να διαβάζουν.

Και για τον Μπαράκ Ομπάμα, για τον οποίο θα είναι οι τελευταίες διακοπές στο τιμόνι των ΗΠΑ, καλοκαίρι σημαίνει μπάνιο και οικογένεια. Έτσι και φέτος οι Ομπάμα επέλεξαν το νησί της αμερικανικής ελίτ, το Μάρθας Βίνγιαρντ για να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους.

 

Ο Ομπάμα αποφάσισε να μην παρευρεθεί στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Βραζιλίας και ξεκίνησε την χαλάρωση με την οικογένεια του για 16 ολόκληρες ημέρες έως τις 21 Αυγούστου. Το ενδιαφέρον είναι ότι προς τα τέλη του μήνα θα βρεθεί στο νησί και η πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ομπάμα και υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

Στη Γαλλία, η οποία βρίσκεται ακόμη επί ποδός υπό τον φόβο νέων τρομοκρατικών χτυπημάτων, η κυβέρνηση έχει ήδη πατήσει το κουμπί της παύσης για τρεις εβδομάδες. Ο Γάλλος πρόεδρος ξεκίνησε το διάλειμμα του από το Ρίο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη συνέχεια ο Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να περάσει μερικές ημέρες χαλάρωσης στην κατοικία του «Λα Λατέρν» στις Ιβελίνες.

Την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών του από το Ρίο της Βραζιλίας έκανε και ο Ιταλός πρωθυπουργός. Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» τον Ματέο Ρέντσι, ο οποίος συνήθως τέτοια εποχή βρίσκεται με την γυναίκα του σε κάποια παραθαλάσσια πόλη της Ιταλίας, να φωνάζει και να πανηγυρίζει στις εξέδρες.

Τον προηγούμενο μήνα το ιταλικό περιοδικό Oggi παρουσίασε φωτορεπορτάζ της σύζυγου του Ιταλού πρωθυπουργού, Άγκνες Ρέντσι να απολαμβάνει τον ήλιο και την θάλασσα της Τοσκάνης με τα τρία παιδιά του ζεύγους.

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Οι διακοπές της Μέρκελ στο Τιρόλο – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ