Ρίο 2016 – Πολύ λιγότεροι Αρχηγοί κρατών θα παραστούν στην τελετή έναρξης από όσους αναμένονταν

Σύμφωνα με πηγές της βραζιλιάνικης κυβέρνησης στο Reuters, μόνο 28 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων έχουν επιβεβαιώσει ότι θα παραστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, πολύ λιγότεροι από τους 50 που ανέμεναν οι διοργανωτές την περασμένη εβδομάδα.

Με την Πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ να έχει απομακρυνθεί προσωρινά από τα καθήκοντά της ώστε να παραπεμφθεί σε δίκη στη Γερουσία με κατηγορία την παραβίαση κανόνων του προϋπολογισμού, δεν έχουν τεθεί αιτήματα έως τώρα για διμερείς συναντήσεις με τον προσωρινό Πρόεδρο Μικέλ Τεμέρ στο Ρίο, επεσήμαναν στο Reuters πηγές από τη βραζιλιάνικη κυβέρνηση.

Από τη Λατινική Αμερική, μόνο οι πρόεδροι της Αργεντινής και της Παραγουάης έχουν επιβεβαιώσει ότι θα παραστούν στους αγώνες, οι οποίοι διεξάγονται από τις 5 έως τις 21 Αυγούστου. Η Κίνα θα στείλει τον αντιπρόεδρό της, παρά τις στενές εμπορικές σχέσεις της με τη Βραζιλία.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, του οποίου η χώρα είναι μεταξύ των υποψηφίων χωρών για τους Ολυμπιακούς του 2024 (Παρίσι), θα παραστεί, όπως επίσης και οι ηγέτες της Πορτογαλίας και της Γερμανίας. Ο ΥΠΕΞ Τζον Κέρι θα προεδρεύσει της αμερικανικής αποστολής έχοντας προγραμματίσει διμερή συνάντηση με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του Ζοζέ Σέρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μαθήματα ζωής από την Ολυμπιακή Ομάδα προσφύγων – ΦΩΤΟ

Guardian – “Στημένο” ενδέχεται να είναι το Ολυμπιακό τουρνουά πυγμαχίας

Εκτίμηση για 5 μετάλλια στο Ρίο από το AP – Ποιοι θα ανέβουν στο βάθρο σύμφωνα με το πρακτορείο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ