Είναι “καταραμένοι” οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο; – ΒΙΝΤΕΟ

Κύμα 4,5 μέτρων πλημμυρίζει το κτίριο μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων, που βρίσκονται στην πασίγνωστη Κοπακαμπάνα του Ρίο. Εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να καταρρεύσει μέσα στη θάλασσα.

«Είναι καταραμένοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016 στο Ρίο», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Daily Mail, περιγράφοντας το τελευταίο αρνητικό περιστατικό που έρχεται από τη βραζιλιάνικη πόλη, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αφορμή στάθηκε το χάος που επικράτησε κατά μήκος της διάσημης ακτής της Κοπακαμπάνα στο Ρίο, το προηγούμενο Σάββατο.

Υλικό που κατέγραψε κάμερα από το σημείο του περιστατικού, απεικονίζει το νερό να βγαίνει στην παραλία και να φτάνει μέχρι την αρχή του δρόμου, ο οποίος βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την ακτή.

Οι λουόμενοι αναγκάστηκαν να σηκωθούν άρον άρον από την παραλία και να βρουν καταφύγιο, καθώς το κύμα έβγαινε με δύναμη έξω από τη θάλασσα, παρασύροντας τα πράγματα που είχαν μαζί τους.

Το χειρότερο όμως είναι η καταστροφή που έγινε στο κτίριο που δημιουργήθηκε για τη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο θα χρησιμοποιούσαν οι ξένοι ανταποκριτές για την κάλυψη των Αγώνων.

Το κτίριο πλημμύρισε ολόκληρο και υπέστη σοβαρές ζημιές, πυροδοτώντας φόβους ότι μπορεί να καταρρεύσει.

Το 4,5 μέτρων κύμα προξένησε ζημιές και σε μία κτιριακή εγκατάσταση του NBC, την οποία θα χρησιμοποιούσε για την κάλυψη των Αγώνων.

Τα περιστατικά αυτά έρχονται λίγο μετά τις δηλώσεις των επιστημόνων, ότι αυτό το σημείο είναι το χειρότερο σε ολόκληρη των παραλία.

Τα κύματα έκαναν την εμφάνισή τους στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου.

Στην παραλία της Κοπακαμπάνα θα διεξαχθούν αρκετά Ολυμπιακά αθλήματα, όπως beach volley, μαραθώνιος κολύμβησης και το τρίαθλο.

Διαβάστε επίσης:

Οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων για τα νερά στο Ρίο – ΦΩΤΟ

Θύμα…κλοπής θα πέσει η Ζιζέλ στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ