Κολωνία – Διαδήλωση χιλιάδων Τούρκων υπέρ του Ερντογάν – Υπήρξαν μικροεντάσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Πολλές δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην Κολωνία, ενώ ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους δέχεται σφοδρές επικρίσεις για τις εκκαθαρίσεις στην χώρα του μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19.00 ώρα Ελλάδας, γνωστοποίησε στο Twitter η τοπική αστυνομία, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων. Νωρίτερα, εκπρόσωπος τύπου των αρχών είχε αναφέρει ότι 40.000 άνθρωποι συμμετείχαν, την ώρα που οι διοργανωτές ανέμεναν έως και 50.000 ανθρώπους.

ΠΗΓΗ: Express.de

Οι περισσότεροι διαδηλωτές κρατούσαν τουρκικές σημαίες, ενώ κάποιοι πανό με το σύνθημα «Ερντογάν, ο μαχητής των ελευθεριών». Αντηχούσε επίσης το σύνθημα «θρίαμβος της ανεξαρτησίας».

Στην αρχή της συγκέντρωσης, ένας ομιλητής φώναξε στο πλήθος «εμείς είμαστε η Γερμανία» και ο κόσμος απάντησε «ο Θεός είναι μεγάλος», σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ: Express.DE

Σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια

Στην Κολωνία η αστυνομία είχε κινητοποιήσει 2.700 στελέχη της για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων, καθώς πολλές μικρότερης έκτασης διαδηλώσεις ή αντι-διαδηλώσεις πραγματοποιούνταν ταυτόχρονα σε διάφορες περιοχές.

Και οι δυνάμεις ασφαλείας χρειάστηκε να επέμβουν προκειμένου να διαχωρίσουν περίπου 100 εθνικιστές Τούρκους και άλλους τόσους Κούρδους, οι οποίοι πιάστηκαν στα χέρια σε επεισόδια, όπου δεν τραυματίστηκε, ευτυχώς, κανείς.

Επιπλέον, διέλυσε μια διαδήλωση 250 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πόλης μετά το κάλεσμα μιας τοπικής ισλαμοφοβικής οργάνωσης.

Λίγο πριν από τη συγκέντρωση, η Άγκυρα χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να απαγορευτεί στον επικεφαλής του τουρκικού κράτος να παρέμβει ζωντανά μέσω βίντεο-ζεύξης και να εκφωνήσει ομιλία.

Εντούτοις μήνυμα του Τούρκου ηγέτη αναγνώστηκε στους συμμετέχοντες, στο οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαριστούσε τον κόσμο που πήρε μέρος και επισήμανε ότι «η Τουρκία είναι περισσότερο ισχυρή σήμερα σε σύγκριση με την 15η Ιουλίου», όταν εκδηλώθηκε η απόπειρα πραξικοπήματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

50.000 άτομα διαδηλώνουν υπέρ του Ερντογάν στην Κολωνία – ΦΩΤΟ

Σήμερα η συγκέντρωση υποστήριξης του Ερντογάν από Τούρκους στην Κολωνία

Η Γερμανία απαγόρευσε την μετάδοση μηνύματος του Ερντογάν σε συγκέντρωση στην Κολωνία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ