Μαρτυρία που σοκάρει: “Είδα ανθρώπους να εκτοξεύονται στον αέρα σαν κορίνες του μπόουλινγκ”

Συγκλονίζουν τα όσα δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες του μακελειού στη Νίκαια της Νότιας Γαλλίας στο τηλεοπτικό δίκτυο, France24.

Νεαρή γυναίκα περιέγραψε τη σκηνή με την φονική πορεία του φορτηγού και μετά είπε: «Έσπρωξα τη μητέρα μου σε ένα κτίριο μαζί με ακόμα πενήντα ανθρώπους. Όταν έφτασα στην πόρτα τότε άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί. Εγκαταλείψαμε τα καρότσια στο έδαφος, μεταφέραμε τα παιδιά στα χέρια και περιμέναμε. Νομίζαμε ότι δεν ήταν δυνατόν, αλλά ο κόσμος φώναζε “είναι τρομοκρατική επίθεση” όταν το φορτηγό άρχισε να παρασύρει τον κόσμο. Ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί».

Ρεπόρτερ της τοπικής εφημερίδας, Nice-Matin ομολόγησε πως «είδα ανθρώπους να εκτοξεύονται στον αέρα σαν κορίνες του μπόουλινγκ. Άκουσα θορύβους, κραυγές που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Από την άλλη, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο για να δει κι αυτός τη ρίψη των πυροτεχνημάτων, είπε ότι είδε ένα λευκό φορτηγό να πέφτει με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο πλήθος, προκαλώντας πανικό και συντρίμμια να διασκορπίζονται παντού.

«Επικράτησε χάος στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, στην καρδιά της τουριστικής πόλης στην Κυανή Ακτή», ανέφερε ο Σεμπαστιάν Ιμπέρ, ο οποίος εν συνεχεία υποστήριξε ότι «ο οδηγός συνέχιζε να χτυπάει πολίτες σε μεγάλη απόσταση κατά μήκος της οδού, γεγονός το οποίο εξηγεί τον εξαιρετικά βαρύ απολογισμό. Υπήρξαν πυρά και ο οδηγός σκοτώθηκε».

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στη Γαλλία – 80 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από την επίθεση στη Νίκαια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Η στιγμή της τραγωδίας στη Νίκαια – Η φονική πορεία του φορτηγού – ΒΙΝΤΕΟ

ΒΙΝΤΕΟ -ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ – Οι πυροβολισμοί των Γάλλων αστυνομικών εναντίον του οδηγού της νταλίκας

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ