Υπουργός αρμόδιος για το Brexit ο Ντέιβις – Ο Φοξ διορίστηκε υπουργός Διεθνούς Εμπορίου

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερίσα Μέι διόρισε τον Ντέιβιντ Ντέιβις επικεφαλής ενός νέου υπουργείου το οποίο θα χειριστεί τις διαπραγματεύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποχώρησή του από αυτήν, όπως επιβεβαίωσε το γραφείο της με μια ανακοίνωσε που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο.

«Η βασίλισσα ενέκρινε τον διορισμό του Ντέιβιντ Ντέιβις στη θέση του υπουργού Αρμόδιου για την Αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε η ανακοίνωση του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Ντέιβις, σημαίνον στέλεχος των Συντηρητικών στο βρετανικό κοινοβούλιο και ατυχήσας αντίπαλος του Ντέιβιντ Κάμερον στην κούρσα για την ηγεσία των Τόρις το 2005, διορίστηκε υπουργός Αρμόδιος για την Αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε άρθρο του το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο Conservative Home τη Δευτέρα, ο Ντέιβις, σθεναρός υποστηρικτής του Brexit, εξέφερε την άποψη ότι το Λονδίνο δεν θα πρέπει να βιαστεί να επικαλεστεί το Άρθρο 50 (της Συνθήκης της Λισαβόνας) ώστε να αρχίσει η διαδικασία εξόδου του ΗΒ από την ΕΕ.

Την ίδια στιγμή, ο Λίαμ Φοξ, ένας από τους ηγέτες της εκστρατείας υπέρ του Brexit, διορίστηκε υπουργός Διεθνούς Εμπορίου, ανακοίνωσε το γραφείο της.

Ο Φοξ θα κληθεί να συνάψει νέες διεθνείς εμπορικές συμφωνίες μετά την απόφαση των Βρετανών στο δημοψήφισμα του Ιουνίου το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Ο 54χρονος Φοξ διετέλεσε υπουργός Άμυνας (2010-2011) ενώ είχε επίσης αναλάβει διάφορες άλλες θέσεις σε κυβερνήσεις των Τόρις κατά το παρελθόν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Συγκροτεί κυβέρνηση η Μέι

Ο Μπόρις Τζόνσον νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας

Η Μέι είναι και επίσημα η πρωθυπουργός της Βρετανίας

Γιατί οι βουλευτές χειροκρότησαν τον Κάμερον στο αντίο του – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ