Βρετανία: Συγκροτεί κυβέρνηση η Μέι

Στη θέση τους μπαίνουν σιγά σιγά, μετά την ανάθεση από τη βασίλισσα της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, οι ψηφίδες του υπουργικού συμβουλίου της νέας Βρετανίδας Πρωθυπουργού. 

Η Τερίσα Μέι διόρισε τον μέχρι σήμερα υπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ νέο υπουργό Οικονομικών, ανακοινώνοντας τον πρώτο της διορισμό μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Ο Τζορτζ Όζμπορν, υπουργός Οικονομικών από το 2010 και στενός συνεργάτης του προκατόχου της Μέι, του Ντέιβιντ Κάμερον, παραιτήθηκε από την κυβέρνηση, ενώ θεωρείτο προαλειφόμενος διάδοχος του Κάμερον ως το δημοψήφισμα του περασμένου μήνα και την επικράτηση του Brexit. Ο τέως υπουργός Οικονομικών ήταν από τους πρωταγωνιστές της εκστρατείας υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο Foreign Office ο Μπόρις Τζόνσον

Έκπληξη προκάλεσε η απόφαση της Τερίσα Μέι να τοποθετήσει τον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και ηγέτη της παράταξης του brexit στη θέση του υπουργού Εξωτερικών. 

Ο Τζόνσον ηγήθηκε της νικηφόρας εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει του δημοψηφίσματος του περασμένου μήνα, ωστόσο ο ρόλος του στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για τη μελλοντική σχέση του Λονδίνου με την ΕΕ αναμένεται ότι θα είναι περιορισμένος, καθώς η Μέι αναμένεται ότι θα δημιουργήσει ένα νέο χαρτοφυλάκιο αφιερωμένο στο Brexit.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αντιδρώντας στην ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ για τον διορισμό του Τζόνσον, ανέφερε ότι προσβλέπει σε μια στενή συνεργασία μαζί του.

Η Άμπερ Ραντ διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών — μέχρι σήμερα ήταν υφυπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής— ενώ έγινε επίσης γνωστό από το γραφείο της Μέι ότι ο Μάικλ Φάλον θα παραμείνει στο υπουργείο Άμυνας. Ο Φάλον υπηρετεί στο αξίωμα από το 2014.

ΠΗΓΗ: Real.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο Μπόρις Τζόνσον νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας

Η Μέι είναι και επίσημα η πρωθυπουργός της Βρετανίας

Γιατί οι βουλευτές χειροκρότησαν τον Κάμερον στο αντίο του – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ