ΗΠΑ – Κούβα: Πράσινο φως σε 8 εταιρείες για πτήσεις προς και από την Αβάνα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ, δόθηκε προκαταρκτική έγκριση πτήσεων σε οκτώ αμερικανικές εταιρείες για να εκτελέσουν δρομολόγια στην Αβάνα της Κούβας από το φθινόπωρο, με το μεγαλύτερο μερίδιο των περιορισμένων δρομολογίων να πηγαίνει στον όμιλο των American Airlines.

Η απόφαση, ένα χρόνο από την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας, περιλαμβάνει 35 πτήσεις την εβδομάδα στις Αμερικανικές Αερογραμμές, την μεγαλύτερη εταιρεία των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική ως προς τον αριθμό πτήσεων. Η ανταγωνιστική της εταιρεία στην Καραϊβική, JetBlue, πήρε έγκριση για 27 πτήσεις.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι αναμένεται να δώσει τελική έγκριση για τα δρομολόγια προς το τέλος του καλοκαιριού. Ενέκρινε επίσης και πτήσεις από τις Αερογραμμές Delta, United Continental, Southwest, Alaska, Spirit και Frontier.

Τον περασμένο μήνα, το υπουργείο έδωσε το “πράσινο φως” για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες για πτήσεις σε άλλες κουβανέζικες πόλεις εκτός από την Αβάνα. Μέχρι τώρα, η αεροπορική σύνδεση στην κομμουνιστική χώρα ήταν περιορισμένη σε υπηρεσίες πτήσεων τσάρτερ.

Η επιλογή των αεροπορικών εταιρειών αποτέλεσε πρόκληση για την κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, καθώς οι εταιρείες ζήτησαν σχεδόν τριπλάσιο αριθμό δρομολογίων από τα 20 καθημερινά δρομολόγια μετ’ επιστροφής που συμφώνησαν να εγκρίνουν η Κούβα και οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Άνθονι Φοξ, το υπουργείο προσπάθησε να καλύψει υπηρεσίες σε κέντρα με σημαντικό πληθυσμό Κουβανο-Αμερικανών και κομβικά αεροπορικά σημεία της Αμερικής. “Το υπουργείο επίσης προσπάθησε να προσφέρει στο κοινό μια μεγάλη γκάμα ταξιδιωτικών επιλογών ως προς τον τύπο των αεροπορικών εταιρειών, όπως εταιρείες διαδικτύου, χαμηλού κόστους και πολύ χαμηλού κόστους”, είπε.

Το Μαϊάμι και το Φόρτ Λόντερντεϊλ, όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες κοινότητες Κουβανο-Αμερικανών στις ΗΠΑ, πήραν το μεγαλύτερο μερίδιο πτήσεων, ή 83 την εβδομάδα από έξι αεροπορικές εταιρείες. Οι Αμερικανικές Αερογραμμές κέρδισαν το ένα τρίτο των πτήσεων από τη νότια Φλόριντα, το οποίο μπορεί να ωφελήσει την εταιρεία έναντι των ανταγωνιστών της, καθώς μπορεί να προσφέρει σε εταιρικούς πελάτες της καλύτερες συνδέσεις μέσω του Μαϊάμι.

Άλλες άμεσες πτήσεις θα γίνονται από την Ατλάντα, την Σάρλοτ, το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Ορλάντο και την Τάμπα.

Ενώ η απαγόρευση ταξιδιού στην Κούβα εξακολουθεί να παραμένει νομικά ενεργή στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ομπάμα έχει εγκρίνει εξαιρέσεις. Οι Αμερικανοί πολίτες που εκπληρώνουν μία από 12 προϋποθέσεις, όπως επίσκεψη για γενικό επιμορφωτικό σκοπό, μπορούν τώρα να ταξιδέψουν στην Κούβα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τι σκαρφίζονται οι αεροπορικές εταιρείες για να μειώσουν το άγχος των επιβατών – ΒΙΝΤΕΟ

Η Ζιζέλ στην Κούβα για την ιστορική επίδειξη της Chanel – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μετά από 40 χρόνια αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο στην Αβάνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ