Αυτή η φάρσα πρέπει να προβληματίσει όλους τους χρήστες των social media – BINTEO

Ένα like στο Facebook και το μικρό σας όνομα αρκούν για αποκτήσει κάποιος άλλος  πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομέν�� στο διαδίκτυο.

Η βρετανική μη κερδοσκοπική εταιρεία Cifas που έχει ως αντικείμενο την αποτροπή απατών και οικονομικών εγκλημάτων προσπάθησε να αποδείξει πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση τρίτων στις πληροφορίες που ανεβάζουμε στο διαδίκτυο, οργανώνοντας μία απλή φάρσα σε καφέ.  

Έτσι μια πινακίδα στη βιτρίνα του καταστήματος ενημέρωνε τους πελάτες ότι θα είχαν έναν δωρεάν καφέ αν έκαναν like στη σελίδα του καταστήματος στο Facebook. Στη συνέχεια, η υπάλληλος  της καφετέριας ζητούσε από τους πελάτες το μικρό τους όνομα και ενημέρωνε τους ερευνητές.  

Οι ερευνητές έχοντας ως μοναδικά στοιχεία το μικρό όνομα των πελατών και τη σελίδα τους στο facebook προσπαθούσαν μέσα σε διάστημα τριών λεπτών να βρουν όσες περισσότερες προσωπικές πληροφορίες μπορούσαν μέσω του google, των social media και των δημόσιων ιστοσελίδων.  

Όπως δείχνει το βίντεο, το εύρος των πληροφοριών που κατάφεραν να συγκεντρώσουν ήταν πραγματικά εντυπωσιακό: Τηλέφωνα, τίτλοι σπουδών, αριθμοί λογαριασμών, καταγωγή, εθνικότητα ή θρήσκευμα.  

Σκοπός της εταιρείας ήταν να προειδοποιήσει τους χρήστες του διαδικτύου για το ρίσκο που ενέχει η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, αλλά και να τους επιστήσει την προσοχή γύρω από τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας.

 

Δείτε το βίντεο εδώ:

Πηγή βίντεο:Leeds Building Society

Δείτε επίσης:

Συμπεράσματα-καταπέλτης για τον Μπλερ στην έκθεση Σίλκοτ για το Ιράκ

Έχει ύψος 1.80 και κατάφερε να περάσει τα σύνορα μέσα σε μία… βαλίτσα – ΒΙΝΤΕΟ

«Χαμένος» ο Πιστόριους στο άκουσμα της ποινής – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ