Κουβέιτ: Οι δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν τρεις επιθέσεις του ISIS

Το Κουβέιτ απέτρεψε τρία σχέδια επιθέσεων στη χώρα, μεταξύ των οποίων και η ανατίναξη ενός τεμένους σιιτών, μετά από επιδρομές της αστυνομίας οι οποίες κατέληξαν σε συλλήψεις τζιχαντιστών, αποκάλυψε τα ξημερώματα της Δευτέρας το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

“Οι δυνάμεις ασφαλείας του Κουβέιτ έχουν φέρει σε πέρας τρεις προληπτικές επιχειρήσεις στο Κουβέιτ και στο εξωτερικό οι οποίες οδήγησαν στην ανατροπή μιας σειράς σχεδίων του Ισλαμικού Κράτους που στόχευαν το Κουβέιτ, και συνέλαβε αρκετά μέλη του”, δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών στο KUNA επιβεβαιώνοντας την είδηση.

Η δήλωση περιείχε φωτογραφίες μιας γυναίκας με κάλυμμα κεφαλής και πέντε νεαρούς, ένας από τους οποίους φέρεται να είναι υπήκοος του Κουβέιτ. Αυτός είχε γίνει μέλος του ISIS και σκόπευε να βομβαρδίσει τέμενος και κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών κατά τη διάρκεια των εορτασμών που σηματοδοτούν το τέλος της νηστείας του Ραμαζανιού.

Πριν από ένα χρόνο, το Κουβέιτ, όπου βρίσκονται αρκετές αμερικανικές βάσεις, υπέστη την φονικότερη επίθεση τζιχαντιστών επί δεκαετίες όταν Σαουδάραβας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε ανάμεσα στο πλήθος σε ένα τέμενος σιιτών, σκοτώνοντας 27 άτομα. Το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση αυτοκτονίας μπροστά στο προξενείο των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία – ΒΙΝΤΕΟ

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 13 άτομα για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ