Μπανγκλαντές: Ιταλοί πολίτες είναι οι περισσότεροι όμηροι – ΦΩΤΟ

Ιταλοί υπήκοοι φαίνεται πως βρίσκονται μεταξύ των ομήρων, που κρατούνται σε εστιατόριο της πρωτεύουσας, Ντάκα στο Μπανγκλαντές.

Όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ, πηγή του ιταλικού υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί ο ακριβής αριθμός των Ιταλών ομήρων στο εστιατόριο,  Gulshan στη διπλωματική συνοικία της Ντάκα το βράδυ της Παρασκευής.

Οι ένοπλοι κρατούν ομήρους τουλάχιστον 20 ανθρώπους, ανάμεσά τους αρκετούς ξένους με την ευθύνη για την ενέργεια να ΄χει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Να επισημάνουμε πως ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Ντάκα και πρόσθεσε πως«ανησυχεί για τους Ιταλούς» που ενδέχεται να είναι όμηροι, εκφράζοντας αλληλεγγύη προς τις οικογένειές τους.

Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι (Matteo Renzi) αποχώρησε εσπευσμένα από τελετή στο Κολοσσαίο της Ρώμης χθες για να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις, σύμφωνα με πρωθυπουργική πηγή.

Το ιταλικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RAI διέκοψε την κανονική ροή του προγράμματός του για να μεταδώσει έκτακτα δελτία ειδήσεων για την επίθεση, αναφέρονται ότι ανάμεσα στους ομήρους ή στα θύματα ενδεχομένως να συμπεριλαμβάνονται και Ιταλοί πολίτες.

Η πηγή του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να υπάρξει επαφή με οικείους των ανθρώπων αυτών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ και Reuters

Διαβάστε επίσης:

Το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται πίσω από την κατάσταση ομηρίας στο Μπαγκλαντές

Σκηνές πανικού έξω από το εστιατόριο του Μπαγκλαντές – ΒΙΝΤΕΟ

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ και κρατούν ομήρους σε εστιατόριο στο Μπαγκλαντές – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ