Η "νέα Μάργκαρετ Θάτσερ" που θέλει να διαδεχτεί τον Κάμερον

  • επικοινωνία

05 Μαρτίου 2021 | Εορτάζουν:
  • Αρχέλαος
  • Ευλόγιος
  • Ευλογία
  • Ευλογής
  • #ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
  • #ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
  • #ΣΕΙΣΜΟΣ

  • Η "νέα Μάργκαρετ Θάτσερ" που θέλει να διαδεχτεί τον Κάμερον

    11:28 πμ, Πέμπτη 30 Ιουν 2016 11:28 πμ, Πέμπτη 30 Ιουν 2016

    Διεθνή

    Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για να διαδεχθεί τον Ντέιβιντ Κάμερον στη θέση του Πρωθυπουργού και δεσμεύτηκε να συσπειρώσει τους Βρετανούς, σε επιστολή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Times.

    Ο Κάμερον ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

    Το όνομα του νέου βρετανού Πρωθυπουργού αναμένεται να γίνει γνωστό στις 9 Σεπτεμβρίου, αφού ψηφίσουν τα 150.000 μέλη του Συντηρητικού Κόμματος που πρέπει να επιλέξουν μεταξύ των δύο επικρατέστερων από τους βουλευτές των Τόρις.

    "Μετά το δημοψήφισμα της περασμένης εβδομάδας, η χώρα μας χρειάζεται έναν ισχυρό και διακεκριμένο ηγέτη για να διανύσει αυτή την περίοδο οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας και να διαπραγματευτεί με τους καλύτερους όρους την έξοδο από την ΕΕ", γράφει η Μέι.

    Ανακοίνωσε επίσης ότι θέλει να αρχίσει ένα "ριζικό πρόγραμμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων" για να "κάνει τη Βρετανία μια χώρα στην υπηρεσία όλων".

    "Ορισμένοι θα πρέπει να αναλογιστούν ότι η κυβέρνηση δεν είναι παιχνίδι, είναι σοβαρή υπόθεση που έχει πραγματικές συνέπειες στη ζωή των ανθρώπων" πρόσθεσε η Μέι, υποδηλώνοντας χωρίς να τον κατονομάσει τον βασικό αντίπαλό της, πρώην δήμαρχο του Λονδίνου και επικεφαλής της εκστρατείας του Brexit Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κέρδισε το στοίχημα και νίκησε στο δημοψήφισμα.

    Η 59χρονη Μέι διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών από τον Κάμερον το 2010 όταν αυτός εξελέγη Πρωθυπουργός -θέση την οποία η Μέι διατήρησε και μετά την επανεκλογή του Κάμερον το 2015.

    Η "νέα Μάργκαρετ Θάτσερ", όπως την αποκαλούν μερικές φορές, επιδεικνύει αυστηρή στάση είτε πρόκειται για παραβατικά άτομα, είτε για παράτυπους μετανάστες ή ισλαμιστές ιεροκήρυκες.

    Ευρωσκεπτικίστρια η Μέι, είχε επιλέξει στην αρχή της χρονιάς να παραμείνει πιστή στον πρωθυπουργό και να υπερασπιστεί την παραμονή στην ΕΕ. Ωστόσο έκανε το ελάχιστο, υποστηρίζοντας ακόμη και έναν περιορισμό της μετανάστευσης --προσφιλές θέμα των υποστηρικτών του Brexit.

    Η Μέι τηρεί μια συναινετική στάση που έκανε την Sunday Times να την παρουσιάσει ως "το μόνο ικανό πρόσωπο να ενώσει τις αντίπαλες ομάδες του (συντηρητικού) κόμματος".

    Οι υποψήφιοι έχουν προθεσμία μέχρι σήμερα στις 14:00 ώρα Ελλάδος για να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους.

    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Η Μέρκελ ζήτησε από τον Κάμερον να πληρώσει τον καφέ του – ΦΩΤΟ

    Αυτός είναι ο υποψήφιος διάδοχος του Κάμερον

    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • ΒΡΕΤΑΝΙΑ
    • ΚΑΜΕΡΟΝ
    • ΔΙΑΔΟΧΟΣ
    • ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΑΜΕΡΟΝ
    • ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙ
    • ΝΕΑ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΘΑΤΣΕΡ
    • Share
    • Tweet
    • Share
    • Email
    σχολίασε κι εσύ
    σχετικά άρθρα
    • Επίθεση του Σόιμπλε στην Κομισιόν για τα ελλείμματα

      Επίθεση του Σόιμπλε στην Κομισιόν για τα ελλείμματα

    • Το ΔΝΤ ενδέχεται να χαμηλώσει την πρόβλεψη του ρυθμού ανάπτυξης της Γερμανίας λόγω Brexit

      Το ΔΝΤ ενδέχεται να χαμηλώσει την πρόβλεψη του ρυθμού α...

    • Η Μέρκελ ζήτησε από τον Κάμερον να πληρώσει τον καφέ του - ΦΩΤΟ

      Η Μέρκελ ζήτησε από τον Κάμερον να πληρώσει τον καφέ το...

    • Τι δήλωσε ο Ομπάμα για το χτύπημα στο "Ατατούρκ", το Brexit και τη Βενεζουέλα

      Τι δήλωσε ο Ομπάμα για το χτύπημα στο "Ατατούρκ", το Br...

    • Ολάντ: Η συμφωνία για το μεταναστευτικό θα τηρηθεί και μετά το Brexit

      Ολάντ: Η συμφωνία για το μεταναστευτικό θα τηρηθεί και ...

    • "Ντόμινο" αποχωρήσεων από την ΕΕ φοβάται ο Σόιμπλε

      "Ντόμινο" αποχωρήσεων από την ΕΕ φοβάται ο Σόιμπλε

    • Ραχόι: Αν φύγει η Βρετανία από την ΕΕ, φεύγει και η Σκωτία

      Ραχόι: Αν φύγει η Βρετανία από την ΕΕ, φεύγει και η Σκω...

    • Τουσκ: Η ενιαία αγορά με τη Βρετανία προϋποθέτει την αποδοχή όλων των ελευθεριών

      Τουσκ: Η ενιαία αγορά με τη Βρετανία προϋποθέτει την απ...

    • Ο Κάμερον προειδοποιεί για δύσκολους καιρούς μετά το Brexit

      Ο Κάμερον προειδοποιεί για δύσκολους καιρούς μετά το Br...

×
  • το blog μου
  • πολιτική
  • οικονομία
  • διεθνή
  • κοινωνία
  • αθλητισμός
  • lifestyle
  • media
  • στήλες
  • ξεχωρίζουν
  • εκπομπές
  • Όροι Χρήσης
  • Επιστροφή στην κορυφή ▲
© 2021 enikos.gr
↑