Γιούνκερ: Η Σκωτία κέρδισε το δικαίωμα να ακουστεί στην ΕΕ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι η Σκωτία έχει κερδίσει το δικαίωμα να ακουστεί στις Βρυξέλλες, όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πρόθεση να παρέμβει στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στη Βρετανία, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

Ο κ. Γιούνκερ πρόσθεσε ότι θα συναντηθεί σήμερα με την πρωθυπουργό της Σκωτίας στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Θα ακούσω προσεκτικά αυτά που θα μου πει η Σκωτσέζα πρωθυπουργός, αλλά δεν σκοπεύουμε να αναμειχθούμε στη διαδικασία της Βρετανίας. Δεν είναι δικό μας καθήκον, ούτε δική μας δουλειά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι σε μια «ήρεμη συζήτηση» μεταξύ των «27», σήμερα το πρωί, ενημέρωσε τους ηγέτες ότι ο ίδιος ζήτησε από τους Ευρωπαίους επιτρόπους να μην προβούν σε καμία διαπραγμάτευση με τη Μ. Βρετανία, πριν ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης.

Πρόσθεσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι «27» συμφώνησαν στην ανάγκη να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ και όχι να προστεθούν κι άλλες. Συμφώνησαν, επίσης, ότι δεν χρειάζεται αλλαγή Συνθηκών και καμία εμβάθυνση της ΕΕ, χωρίς περισυλλογή. «Χρειαζόμαστε εφαρμογή και όχι καινοτομία», κατέληξε ο κ. Γιούνκερ.

 

Διαβάστε επίσης:

Βέτο για το Brexit συζητούν οι Σκωτσέζοι 

Αντάρτικο Σκωτίας – Β.Ιρλανδίας λόγω Brexit – ΒΙΝΤΕΟ

Μέρκελ: Να δούμε την κατάσταση ρεαλιστικά – Δεν είναι στιγμή για ευχολόγια – BINTEO

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ