Ο Ντράγκι για το ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της Ευρωζώνης πιθανόν να είναι κατά 0,3% έως 0,5% χαμηλότερος από ότι είχε εκτιμηθεί, σωρευτικά για την επόμενη τριετία, λόγω των επιπτώσεων από το Brexit, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της ΕΕ.

Η τελευταία εκτίμηση της ΕΚΤ ήταν ότι η Ευρωζώνη θα αναπτυχθεί με 1,6% το 2016 και 1,7% το 2017 και το 2018. Η ενδεχόμενη μείωση του ρυθμού ανάπτυξης θα προκύψει από πιθανή επιβράδυνση της βρετανικής οικονομίας μετά το Brexit και την πτώση που θα προκύψει στο εμπόριο της ΕΕ με της Βρετανίας, δήλωσε ο Ντράγκι.

Η ανάπτυξη της Ευρωζώνης μπορεί να επηρεασθεί και από το υψηλότερο κόστος των κεφαλαίων, που προκαλείται από τις χαμηλότερες τιμές των μετοχών, δήλωσε ο Ντράγκι στη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Ο Ντράγκι είπε, επίσης, πως υπάρχει ο κίνδυνος ότι οι πολίτες εκτός της Ευρώπης μπορεί να αρχίσουν να θεωρούν την ΕΕ ως ακυβέρνητη μετά το Brexit. Ο κεντρικός τραπεζίτης κάλεσε τις κυβερνήσεις να απαντήσουν σε αυτούς τους φόβους με κοινές προσπάθειες και να αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες του τραπεζικού τομέα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κέρι: Ο Ομπάμα θα προσπαθήσει να διαπραγματευτεί μια διμερή εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία

Τι δήλωσαν Τουσκ και Ρούτε μετά το πέρας της 1ης μέρας της Συνόδου Κορυφής – ΒΙΝΤΕΟ

Η θλίψη του Ντράγκι για το Brexit

Μέρκελ: Να δούμε την κατάσταση ρεαλιστικά – Δεν είναι στιγμή για ευχολόγια – BINTEO

Γιούνκερ: Να ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 το συντομότερο δυνατό από τη Βρετανία – ΒΙΝΤΕΟ

Κάμερον: Η χώρα μου δεν πρέπει να γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη – ΒΙΝΤΕΟ

Με τη συμμετοχή του νέου Βρετανού Πρωθυπουργού η επόμενη Σύνοδος Κορυφής στην Μπρατισλάβα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ