Ομολογία Σόιμπλε: Μετά το Brexit η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να συνεχίσει όπως πριν

H Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να λειτουργεί ακολουθώντας τη συνηθισμένη προσέγγιση αφού η Βρετανία ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από τους κόλπους της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σήμερα, προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

«Το είπα πριν από το δημοψήφισμα ότι ασχέτως με το πώς το δημοψήφισμα καταλήξει στη Βρετανία, δεν μπορούμε απλά να συνεχίσουμε (να ενεργούμε) όπως στο παρελθόν στην Ευρώπη» επισήμανε ο Σόιμπλε σε ομιλία που πραγματοποίησε στην πόλη Φιρτ, στη νότια Γερμανία, αναφερόμενος στο Brexit.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στην Ευρώπη στο να μεριμνήσουμε σχετικά με το γεγονός ότι ακόμα περισσότεροι άνθρωποι στην Ευρώπη –όχι μόνο στη Γερμανία, όχι μόνο στη Βρετανία, όχι μόνο στην Ελλάδα, όχι μόνο στη Δανία και όχι μόνο στη Γαλλία– δεν κατανοούν απολύτως τι ακριβώς κάνουμε», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι τα εναπομείναντα 27 κράτη μέλη της ΕΕ δεν θα πρέπει να αντιδράσουν στο Brexit με μεγαλύτερη κοινωνικοποίηση των κινδύνων.

 

Διαβάστε επίσης:

Μέρκελ: Η Βρετανία χρειάζεται χρόνο για να αναλύσει την κατάσταση

Η Tagesspiegel συγκρίνει τον Μπόρις Τζόνσον με τον Τσίπρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ