Πρώην Ρεπουμπλικάνος ΥΠΟΙΚ θα ψηφίσει την Κλίντον στις εκλογές

Ο Ρεπουμπλικάνος Χένρι «Χανκ» Πόλσον, ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008, χαρακτήρισε χθες «αδιανόητη» μια προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ και ξεκαθάρισε πως θα ψηφίσει υπέρ της Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Με την τοποθέτηση αυτή ο Πόλσον προστίθεται σε έναν κατάλογο —που όσο πάει μακραίνει— στελεχών του μηχανισμού των Ρεπουμπλικάνων που διαμηνύουν ότι την 8η Νοεμβρίου δεν πρόκειται να ψηφίσουν τον Τραμπ, τον βέβαιο υποψήφιο του κόμματός τους αλλά νεόκοπο πολιτικό, η λαϊκιστική ρητορική του οποίου αντίκειται σε παγιωμένες αρχές του GOP.

«Δεν θα ψηφίσω τον Ντόναλντ Τραμπ», τόνισε ο Πόλσον σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Washington Post. 

«Θα ψηφίσω τη Χίλαρι Κλίντον, με την ελπίδα ότι μπορεί να ενώσει τους Αμερικανούς για να κάνουν αυτά που είναι απαραίτητα για να ενισχυθεί η οικονομία μας, (να προστατευθεί) το περιβάλλον μας και η θέση μας στον κόσμο», ανέφερε ο Πόλσον, πρώην ανώτατο στέλεχος της Goldman Sachs.

Ο Χένρι Πόλσον κατηγόρησε τον Τραμπ, ο οποίος έχει αναφερθεί επανειλημμένα στα διαπιστευτήριά του στον κόσμο του επιχειρείν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ότι αναλαμβάνει αδιακρίτως «κινδύνους» και δεν πληρώνει τα χρέη του όταν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες του αποτυγχάνουν.

Επιπλέον, καταφέρθηκε εναντίον της αντίθεσης του Τραμπ στις εμπορικές συμφωνίες, οι οποίες κατά τον Πόλσον έχουν δημιουργήσει θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, συνέβαλαν στην καινοτομία και στην ανταγωνιστικότητα.

«Για να το θέσω απλά, μια προεδρία του Τραμπ είναι αδιανόητη», επέμεινε ο Πόλσον.

Η εκστρατεία του Τραμπ δεν απάντησε μέχρι στιγμής παρότι το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς της ζήτησε να σχολιάσει την τοποθέτηση του Πόλσον.

Ο Μπρεντ Σκόουκροφτ, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας δύο Ρεπουμπλικάνων προέδρων, τάχθηκε υπέρ της Κλίντον την Παρασκευή.

Ο Ρίτσαρντ Άρμιταζ, υφυπουργός Εξωτερικών επί των ημερών του Τζορτζ Ου. Μπους στην αμερικανική προεδρία, γνωστοποίησε ότι υποστηρίζει την πρώην πρώτη κυρία και πρώην ΥΠΕΞ την περασμένη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Η Κλίντον ανέκτησε διψήφιο προβάδισμα επί του Τραμπ

Η Κλίντον για το Brexit: Καθήκον μας να προλάβουμε τις συνέπειες για τους Αμερικανούς

ΗΠΑ: Η Κλίντον παρουσίασε το σχέδιο για την οικονομία και άσκησε κριτική στον Τραμπ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ