Daily Mail: Πρόβλημα συναλλάγματος σε Βρετανούς τουρίστες στην Κω λόγω Brexit

Βρετανοί τουρίστες αντιμετώπισαν πρόβλημα σε ανταλλακτήρια συναλλάγματος και σε ΑΤΜ στην Κω λόγω Βrexit, όπως ανέφερε ρεπορτάζ της Daily Mail.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, Βρετανοί τουρίστες δεν μπορούσαν να αλλάξουν τις στερλίνες τους σε ευρώ στα ανταλλακτήρια του νησιού, διότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είχε σετάρει την ισοτιμία.

Μάλιστα, στην εφημερίδα υπήρχε και φωτογραφική καταγγελία για το γεγονός από τουρίστα με το όνομα, Ματ Ρούνεϊ, ο οποίος στο λογαριασμό του στο twitter ανήρτησε το εξής: «Είναι μόνο η αρχή. Είμαστε στην Ελλάδα, ούτε ανταλλαγή μετρητών ούτε αναλήψεις χρημάτων από τα ΑΤΜ για τους Βρετανούς».

Επί του θέματος, βέβαια, τοποθετήθηκε και η ξενοδοχειακή μονάδα, στην οποία διέμενε ο Ματ Ρούνεϊ, που διαμένει στο Νότιγχαμσαϊρ της Βρετανίας και υποστήριξε πως «θα σας θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν μπορούμε να ανταλλάξουμε στερλίνες Βρετανίας ή Σκωτίας αυτή τη στιγμή, καθώς δεν έχουμε επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία από την κεντρική τράπεζα».

Βέβαια, όπως τονίζεται στην τελευταία παράγραφο του ρεπορτάζ, μετά το Tweet του κ. Ρούνεϊ, ορισμένα ATM στη συνέχεια εξυπηρέτησαν τους Βρετανούς, αλλά, όπως τονιζόταν, αρκετά ξενοδοχεία έδειξαν απροθυμία στο να αλλάξουν τις στερλίνες σε ευρώ.

ΠΗΓΗ: Daily Mail

Διαβάστε επίσης:

Ιρλανδική αεροπορική εταιρεία καλεί τους Βρετανούς με 9,99 λίρες να πάνε στην Ευρώπη

Brexit: Ο οίκος Moody’s απειλεί να υποβαθμίσει το βρετανικό κρατικό αξιόχρεο

Ο “σκληρός” τίτλος της Mirror και τα άλλα σαββατιάτικα πρωτοσέλιδα – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ