Η Μέρκελ συγκαλεί συνάντηση με Ολάντ, Ρέντσι και Τουσκ μετά το Brexit

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συγκάλεσε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλία Φρανσουά Ολάντ, τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Βρετανίας.

Η κ. Μέρκελ εξέφρασε την λύπη της για την απόφαση των Βρετανών μιλώντας για «σημείο καμπής» στην Ευρώπη, ωστόσο τόνισε ότι οι μελλοντικές συνέπειες της σημερινής εξέλιξης θα εξαρτηθούν από τους χειρισμούς των υπόλοιπων 27 κρατών-μελών της ΕΕ.

Από τη μεριά του ο Φρανσουά Ολάντ σημείωσε ότι «η Γαλλία παίρνει την πρωτοβουλία για να επικεντρωθεί η Ευρώπη στα ουσιώδη» και πρόσθεσε ότι: «η Ευρώπη είναι μια μεγάλη Ιδέα και όχι μόνο μια μεγάλη Αγορά και προφανώς επειδή το έχουμε ξεχάσει, γι αυτό και την έχουμε χάσει αυτήν την Ευρώπη.

Κατά την ομιλία του ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε ότι «από την ενότητά μας με τη Γερμανία εξαρτάται και η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και πρόσθεσε ότι στόχος της συνάντησης στο Βερολίνο είναι «να συζητήσουν για αυτό που θα πρέπει να γίνει ως προετοιμασία του Συμβούλιο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Tηλεφωνική συνομιλία του Ρέντσι με Ολάντ και Μέρκελ

Γκάμπριελ: Το Brexit είναι ευκαιρία για μια επανεκκίνηση

Πυρετώδεις τηλεφωνικές επαφές της Μέρκελ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ