Ιδιοκτήτης καφετέριας μετακίνησε τα …σύνορα Ολλανδίας – Βελγίου για το EURO 2016 – ΒΙΝΤΕΟ

Τρόπο προκειμένου να απολαύσει το EURO 2016 παρά το γεγονός ότι η χώρα του έχει αποκλειστεί, φαίνεται ότι έψαχνε ένας ιδιοκτήτης καφετέριας στην Ολλανδία και τελικά τον βρήκε.

Ο 32χρονος Κόεν Σμιτς, ιδιοκτήτης του καφέ De Pepel αποφάσισε να μεταφέρει το κατάστημά του στο γειτονικό Βέλγιο μετακινώντας ελαφρώς τα… σύνορα των δύο χωρών.

“Στην αρχή, ήμουν στεναχωρημένος επειδή δεν μετέχει η Ολλανδία στο EURO 2016. Ωστόσο, στηρίζω το Βέλγιο και ήθελα να το δείξω αυτό ξεκάθαρα”, εξήγησε ο 32χρονος.

Με τη σύμφωνη γνώμη των θαμώνων της καφετέριας, ο Σμιτς αποφάσισε να μετακινήσει συμβολικά τους στύλους που δείχνουν τα σύνορα μεταξύ Βελγίου και Ολλανδίας σε απόσταση 300 μέτρων, έτσι ώστε η καφετέριά του να βρίσκεται πλέον σε… βελγικό έδαφος, έστω και μόνο για τον ένα μήνα που θα διαρκέσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Ο δήμαρχος της γειτονικής βελγικής πόλης δεν δυσαρεστήθηκε καθόλου με την ιδέα της αλλά αντίθετα αγκάλιασε με μεγάλη χαρά τους 1.420 νέους “Βέλγους” δημότες, τους κατοίκους δηλαδή της περιοχής που βρέθηκε αιφνιδιαστικά να ανήκει στο Βέλγιο.

Εγκαινίασε μάλιστα δύο αντίγραφα οροσήμων των συνόρων ενώ ο εφημέριος της τοπικής εκκλησίας “βάπτισε” τα νέα σύνορα με ένα μεγάλο ποτήρι βελγικής μπίρας, αντί για αγιασμό.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή βίντεο: tvl.be

Διαβάστε επίσης:

Ο Σουλτς παίζει ποδόσφαιρο στους διαδρόμους του Ευρωκοινοβουλίου – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα μαϊμουδάκι που ξέρει να ανοίγει… ταμειακές μηχανές – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ