Τι ενόχλησε τον Ερντογάν στην κηδεία του Μοχάμεντ Άλι

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επρόκειτο να παρευρεθεί στην κηδεία του Μοχάμεντ Άλι, έφυγε εσπευσμένα από το Λούιβιλ καθώς ενοχλήθηκε από την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι οργανωτές, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι οι οργανωτές είχαν ήδη αρνηθεί στον Ερντογάν, πριν από την επίσκεψή του, να πάρει τον λόγο κατά την τελετή που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα.

Έτσι, ο πρόεδρος της Τουρκίας συμμετείχε την Πέμπτη στην αγρυπνία για τον Μοχάμεντ Άλι, συνοδευόμενος από τον γαμπρό του, τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ και στη συνέχεια αποφάσισε ξαφνικά να συντομεύσει την παραμονή του, που αρχικά επρόκειτο να παραταθεί μέχρι το βράδυ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet Daily News, η οποία επικαλείται πηγές στο προεδρικό γραφείο, ο Ερντογάν ενοχλήθηκε ιδιαίτερα επειδή δεν του επέτρεψαν να αποθέσει στο φέρετρο του πυγμάχου ένα κομμάτι μαύρου υφάσματος διακοσμημένου με στίχους από το Κοράνι.

Επιπλέον, το πρακτορείο ειδήσεων Dogan αναφέρει ότι υπήρξε κάποια διένεξη ανάμεσα στους σωματοφύλακες του αρχηγού του τουρκικού κράτους και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της κηδείας.

 

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Το ελληνικό πρόγραμμα δεν ήταν βίαιο

Πληροφορίες ότι τραυματίστηκε ο ηγέτης των τζιχαντιστών

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την Τουρκία: «Σεβαστείτε την Αγιά Σοφιά» – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ