Υποχωρεί σταδιακά η στάθμη του νερού στον Σηκουάνα μετά τις βροχοπτώσεις

Η στάθμη του νερού στον ποταμό Σηκουάνα άρχισε να μειώνεται σταδιακά σήμερα, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Στο σύνολο της Γαλλίας, οι ισχυρές βροχοπτώσεις στοίχισαν την ζωή σε τουλάχιστον 4 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που κατέκλυσαν την Ευρώπη ανέρχεται πλέον σε 18, μεταξύ αυτών 11 στη Γερμανία, ένας στο Βέλγιο και δύο στη Ρουμανία.

Στο Παρίσι, η στάθμη του Σηκουάνα παρέμεινε και σήμερα σε εντυπωσιακά επίπεδα: τα λασπόνερα καλύπτουν τα μονοπάτια δίπλα στην όχθη και ένα μεγάλο μέρος των υποστυλωμάτων των γεφυρών.

Η στάθμη του ποταμού ανήλθε σε ύψος 6,10 μέτρων, πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδά του, το βράδυ της Παρασκευής, ένα ρεκόρ συγκρίσιμο με τα 6,18 μέτρα που ανήλθε το 1982.

Από το πρωί του Σαββάτου, τα νερά υποχωρούν και στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδας η στάθμη είχε πέσει κάτω από το όριο των 6 μέτρων.

Σημειώνεται ότι τα προληπτικά μέτρα που εφαρμόστηκαν αυτήν την εβδομάδα παραμένουν σε ισχύ. Τα μουσεία του Λούβρου και του Ορσέ, όπου χιλιάδες έργα τέχνης που φυλάσσονταν στα υπόγεια μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερους χώρους, θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό έως την Τρίτη.

Επιπλέον, δύο σταθμοί του μετρό και μία γραμμή του προαστικού που εκτελεί δρομολόγια κατά μήκος του Σηκουάνα θα παραμείνουν κλειστοί.

Αν και στο Παρίσι μονάχα ορισμένα κελάρια, υπόγεια και χώροι στάθμευσης πλημμύρισαν, σε άλλες περιοχές «θρηνούμε για την απώλεια 4 ανθρώπων και έχουμε καταμετρήσει 24 τραυματίες σε αυτό το στάδιο» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Μεταξύ των θυμάτων, που καταγράφθηκαν στο νότιο τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας, βρίσκεται ένα αγοράκι ηλικίας 3 ετών, ένας 74χρονος και μια 60χρονη γυναίκα.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Ομπάμα: Ο Μοχάμεντ Άλι συγκλόνισε τον κόσμο

Ερντογάν: Δεν θα αποδεχτούμε ποτέ τις κατηγορίες περί γενοκτονίας των Αρμενίων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ