Απίστευτης αγριότητας αστυνομική βία στην πόλη Ρεν το απόγευμα της Πέμπτης – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Της Μαρίας Δεναξά

Απίστευτης αγριότητας αστυνομική βία στην πόλη Ρεν το απόγευμα της Πέμπτης

Αστυνομικοί που επέβαιναν σε περιπολικά, κυνηγούσαν σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, διαδηλωτές που διαδήλωναν κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης.

Από ανοιχτά παράθυρα ψέκαζαν τον κόσμο με δακρυγόνα κι όταν αντιλήφθηκαν ότι υπήρχαν δημοσιογράφοι κατέβηκαν από τα περιπολικά και όπως υποστηρίζουν αυτόπτες μάρτυρες, άρχισαν αδιακρίτως να χτυπάνε τον κόσμο και τους δημοσιογράφους μαζί.

Διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και δεν έφεραν διακριτικούς αριθμούς.

Θύματα της αστυνομικής βίας δύο διαδηλωτές που μεταφέρθηκαν με οχήματα της πυροσβεστικής στο νοσοκομείο, ενώ ένας τρίτος μεταφέρθηκε από εκπρόσωπο του συνδικάτου CGT στα επείγοντα περιστατικά.

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σε συγκεντρώσεις κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης έγιναν και σε άλλες γαλλικές πόλεις. Στη Ρουέν συνελήφθησαν 5 διαδηλωτές, ενώ στην πόλη Καέν άλλοι 2.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι απεργίες στους σιδηροδρόμους, στις αστικές συγκοινωνίες, στα διυλιστήρια, στα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και αλλού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Οι απεργίες αναμένεται να κλιμακωθούν με την έναρξη του Εuro2016. Ήδη οι πιλότοι της Air France ανακοίνωσαν την Πέμπτη τι ξεκινούν απεργία διαρκείας με την έναρξη της αθλητικής διοργάνωσης.

Παρόλο που οι κινητοποιήσεις προκαλούν πονοκέφαλο στην γαλλική κυβέρνηση, ωστόσο ο Φρανσουά Ολάντ δείχνει ότι δεν έχει καμία διάθεση να υποχωρήσει. Νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει το « Βατερλώ» της δημοτικότητας του, όπου μόνο το 13% των Γάλλων δηλώνει ότι τον εμπιστεύεται, έναντι 84% που δηλώνει το αντίθετο.

Σε φθίνουσα πορεία και η δημοτικότητα του Πρωθυπουργού Βαλς, τον οποίο δεν εμπιστεύεται το 78% των πολιτών.

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει στο διαδίκτυο και το γεγονός της ελλιπούς κάλυψης από τα γαλλικά Μέσα ενημέρωσης των κινητοποιήσεων και επεισοδίων που σχετίζονται με την εργασιακή μεταρρύθμιση.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα αστυνομικής βίας στη Γαλλία – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ