Συναγερμός στη Γαλλία – Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα με χημικά

Ένα πολύ ανησυχητικό περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με τον γαλλικό ραδιοσταθμό RTL, το ξημέρωμα της Πέμπτης στο νοσοκομείο Pitié-Salpêtrière του Παρισιού, αναφέρει η ανταποκρίτρια της Realnews στο Παρίσι Μαρία Δεναξά.

Ένα ή περισσότερα άτομα, εισέβαλαν στο εργαστήριο βιοχημείας του γνωστού νοσοκομείου της γαλλικής πρωτεύουσας και παρόλο που η αστυνομία κρατάει σιγή ιχθύος γύρω από μια πιθανή κλοπή, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άγνωστοι πήραν μαζί τους δείγματα βιολογικού υλικού, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μια τρομοκρατική επίθεση ευρείας κλίμακας με χημικά.

Στο γνωστού κύρους νοσοκομείο, έχει σπεύσει κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας του Παρισιού, που μαζί με το προσωπικό του εργαστηρίου πραγματοποιούν απογραφή των δειγμάτων βιολογικού και χημικού υλικού.

Το περιστατικό θυμίζει έντονα και θα μπορούσε να συνδυαστεί με την ανησυχητική διάρρηξη που έγινε λίγο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης  Νοεμβρίου,  στο νοσοκομείο Necker της γαλλικής πρωτεύουσας, όταν εκλάπησαν προστατευτικές στολές για προστασία απο χημικά, μπότες απο πολυαιθυλένιο, γάντια και αντιβακτηριακές μάσκες.

Στη Γαλλία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα του 2015, έντονη είναι η ανησυχία για το ενδεχόμενο τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν χημικά και βιολογικά όπλα σε μια επίθεση κατά την διάρκεια του Euro2016 και οι προειδοποιήσεις του Γάλλου πρωθυπουργού προς τους πολίτες επαναλαμβάνονται σχεδόν καθημερινά.

Από τις 14 Νοεμβρίου, οι γαλλικές αρχές δεν κρύβουν ότι προετοιμάζονται ενεργά για κάτι τέτοιο. Με διάταγμα του υπουργείου Υγείας,  επιτράπηκε η μαζική απόκτηση,  αποθήκευση, συνταγογράφηση και η χορήγηση της θειικής ατροπίνης 40 mg / 20 ml PCA, ένα αντίδοτο που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις δηλητηρίασης με χημικά όπλα.

Μάλιστα μήνες τώρα η κρατική επιχείρηση ύδρευσης του Παρισιού, έχει απαγορεύσει την πρόσβαση σε έξι σημαντικά σημεία των εγκαταστάσεων της. Οι μόνοι που μπορούν να τις προσεγγίσουν είναι λίγοι υπάλληλοι ασφαλείας, οι οποίοι  είναι διαπιστευμένοι από το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.

Πριν από λίγο καιρό σε φορητό υπολογιστή τζιχαντιστών είχε βρεθεί εγχειρίδιο 19 σελίδων με οδηγίες για την κατασκευή φορητών βιολογικών όπλων και συγκεκριμένα για την εξάπλωση του ιού της βουβωνικής πανώλης.

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο περιλαμβάνει λεπτομέρειες για το πού μπορούν να βρουν οι μαχητές αυτά τα βακτήρια, πώς να τα αναπτύξουν και πώς να τα σκορπίσουν τον θάνατο σε ολόκληρους πληθυσμούς.

Δείτε επίσης:

Ο πρώτος ασθενής στον οποίο δεν πιάνει κανένα αντιβιοτικό

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τσουνάμι από τον ισχυρό σεισμό στον Νότιο Ειρηνικό

Πενταμελής οικογένεια πηδά από τον πέμπτο όροφο για να γλιτώσει από τις φλόγες – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ