Spiegel: Περισσότερο βέβαιος από ποτέ ο Σόιμπλε για συμφωνία

«Την επόμενη εβδομάδα οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συνέρχονται για τη συνεδρίαση του Eurogroup. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις» γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε δημοσίευμα με τον τίτλο «Ο Σόιμπλε αναμένει συμφωνία με την Ελλάδα».

«Μετά από συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπολογίζει σε μία συμφωνία για την αποδέσμευση περαιτέρω βοήθειας για την Ελλάδα. ‘Είμαι βέβαιος, περισσότερο από ποτέ, ότι παραμένουμε σε αυτό που είπα: Δεν θα έχουμε μία νέα κρίση στην Ελλάδα και θα φτάσουμε σε ένα λογικό αποτέλεσμα’ είπε ο Σόιμπλε προσερχόμενος σε συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G7 στην Ιαπωνία» σημειώνει το Spiegel και συνεχίζει:

«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε επίσης σίγουρος ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα. ‘Χωρίς το ΔΝΤ, δεν θα ήταν λογικό το αποτέλεσμα’ πρόσθεσε. Στο μεταξύ, εντατικές συζητήσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ενώ η προσοχή όλων επικεντρώνεται στο να ολοκληρωθεί με επιτυχία η αξιολόγηση του προγράμματος, ως την Τρίτη, που θα συνεδριάσει η ευρωομάδα».

Διαβάστε επίσης:

Ολομέτωπη επίθεση της Bild που παρομοιάζει την Ελλάδα με βαρέλι χωρίς πάτο

Λιου: Όλοι να επιδείξουν ευελιξία στη συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Σύγκλιση “βλέπει” ο Ντάισελμπλουμ στις συζητήσεις για το χρέος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ