Η γαλλική Δικαιοσύνη αρχίζει τη διενέργεια έρευνας για το αιγυπτιακό αεροσκάφος

Η γαλλική δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι αρχίζει την έρευνα για την εξαφάνιση του αεροσκάφους της EgyptAir που πραγματοποιούσε την πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολένς.

“Καμιά υπόθεση δεν εξετάζεται περισσότερο από κάποια άλλη και καμιά υπόθεση δεν έχει αποκλειστεί σε αυτό το στάδιο” της έρευνας, δήλωσε ο εισαγγελέας σε ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζεται ότι η έρευνα ανατέθηκε στη Χωροφυλακή.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό απηύθυνε έκκληση προς όλους να είναι πολύ προσεκτικοί όταν αναφέρονται στα αίτια της εξαφάνισης του αεροπλάνου και υπογράμμισε ότι τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί σε σχέση με το θέμα αυτό.

“Πληροφορίες κυκλοφορούν αλλά τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί”, τόνισε ο Ερό στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με οικογένειες των επιβατών οι οποίες είχαν συγκεντρωθεί σε ένα ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ.

Ο Ερό είπε επίσης ότι η EgyptAir διαθέτει “από σήμερα το απόγευμα” θέσεις για συγγενείς των επιβατών που επιθυμούν να μεταβούν στο Κάιρο.

“Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί πριν προβούμε σε σχόλια ή εκφράσουμε υποθέσεις”, “πάρα πολλές πληροφορίες κυκλοφορούν που δεν έχουν ελεγχθεί”, τόνισε εκφράζοντας εκ νέου την “αλληλεγγύη” του προς τις οικογένειες αυτές.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες ακόμη για την ξαφνική εξαφάνιση του Airbus Α320. Το πλήρωμά του δεν έστειλε σήμα κινδύνου, σύμφωνα με τον αιγυπτιακό στρατό και την ελληνική πολιτική αεροπορία, κάτι που οδηγεί στην υπόθεση πως σημειώθηκε ένα βίαιο και ξαφνικό συμβάν.

“Επί του παρόντος, δεν γνωρίζουμε γιατί το αεροπλάνο εξαφανίστηκε”, δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος της EgyptAir. “Καμιά υπόθεση δεν μπορεί να αποκλειστεί για τα αίτια της εξαφάνισης”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Πηγή: AΠΕ

 

Δείτε επίσης:

Τρομοκρατική ενέργεια βλέπει και η Μόσχα για το airbus της EgyptAir

Γάλλος ερευνητής: Μεγάλη πιθανότητα να επέβαινε βομβιστής καμικάζι στο αεροσκάφος της Egyptair

Επιβεβαιώνει τη συντριβή του Airbus ο Ολάντ – Δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο

Όλα τα σενάρια για την εξαφάνιση του αιγυπτιακού Airbus

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ