Handelsblatt: O Τσακαλώτος επινοεί νέους φόρους με φαντασία

«Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πιέζει ακόμη περισσότερο τους φορολογούμενους», γράφει το γερμανικό δημοσίευμα της Handelsblatt, το οποίο αναφέρεται στην αύξηση του ΦΠΑ από το 23% σε 24% και στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει με καυστικό τρόπο τα νέα φορολογικά μέτρα υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «το μόνο για το οποίο δεν μπορείς να κατηγορήσει κανείς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι για έλλειψη φαντασίας».

«Οι Ελληνες πρέπει να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη τους» προσθέτει το δημοσίευμα.

«Για το μόνο που δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι για έλλειψη φαντασίας. Επινόησε τουλάχιστον πέντε φόρους. Ετσι, τώρα θα μπει φόρος στη συνδρομητική τηλεόραση, στον καφέ ενώ φόρος θα μπει και στους τουρίστες, καθώς μπαίνει τέλος διανυκτέρευσης 2 με 4 ευρώ τη  βραδιά», γράφει η Handelsblatt .

Το γερμανικό δημοσίευμα καταλήγει αναφέροντας ότι «εάν τα μέτρα ψηφιστούν από την κυ��ερνητική πλειοψηφία την Κυριακή, σε συνδυασμό με την πρόσφατη ψήφιση του ασφαλιστικού, τότε θα μπορούσε να δοθεί το πράσινο φως από το Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης των 11 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα» και σημειώνει: «Κάτι τέτοιο θα ήταν μια σημαντική πολιτική επιτυχία για τον Αλέξη Τσίπρα».

 

Διαβάστε επίσης:

Spiegel: “Εξαιρετικά ευδιάθετος” ο Τσίπρας για τον TAP

Spiegel: Ο Σόιμπλε θέλει το ΔΝΤ… αλλά όχι τις προτάσεις του

Spiegel: H Ελλάδα ελπίζει σε χρήματα από τον αγωγό TAP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ