Στροφή 180 μοιρών για Κάμερον από τον Τραμπ

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να άλλαξε πλεύση σχετικά με τις μελλοντικές του σχέσεις με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, λέγοντας ότι αναμένει να έχουν “μια καλή σχέση” αν γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, έχοντας προβλέψει ακριβώς το αντίθετο σε συνέντευξη που δόθηκε στη δημοσιότητα μια μέρα πριν, όπου απαντούσε σε κριτικά σχόλια από τον Κάμερον.

“Έχει αρκετά προβλήματα, και νομίζω ότι η συμπεριφορά του ήταν ανάρμοστη. Οπότε, είναι εντάξει. (…) Είμαι σίγουρος ότι θα έχω καλή σχέση μαζί του”, είπε ο Τραμπ στο πρακτορείο Reuters σε συνέντευξη.

Τη Δευτέρα, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από τον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό ITV, ο Τραμπ είχε απαντήσει, “Φαίνεται ότι δεν θα έχουμε πολύ καλή σχέση, ποιός ξέρει;” όταν ερωτήθηκε πώς θα πάνε οι σχέσεις των δύο χωρών αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στην Αμερική στις 8 Νοεμβρίου.

Ο Κάμερον είχε ασκήσει κριτική στον Τραμπ στο βρετανικό κοινοβούλιο για την δήλωση του τελευταίου ότι θα απαγόρευε την είσοδο μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, και τον αποκάλεσε “διχαστικό, ηλίθιο και λανθασμένο”. Ο πρωθυπουργός είχε προβλέψει ότι εαν ο νεοϋορκέζος δισεκατομμυριούχος κερδίσει τις εκλογές, η Βρετανία θα ενώνονταν εναντίον του αν ερχόταν σε επίσημη επίσκεψη.

‘Όταν ρωτήθηκε ποιόν ξένο ηγέτη θα προτιμούσε να συναντήσει πρώτο, ο Τραμπ είπε στο Reuters, “Δεν έχω προτίμηση, όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα. Θα τους συναντήσω, θα έχουμε καλύτερες σχέσεις με ξένες χώρες από ό,τι έχουμε τώρα. Δεν έχουμε καλές σχέσεις. Κάθε μια τους μας κλέβει αλλά ακόμα δεν έχουμε καλή σχέση”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κατά του Τραμπ και η Tζολί

Η προειδοποίηση του Τραμπ στον Κάμερον

Τραμπ: Δεν αποκλείει τρομοκρατική επίθεση όπως της 11ης Σεπτεμβρίου από μετανάστες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ