Guardian: Νέοι φόροι στην Ελλάδα για να ικανοποιηθούν οι δανειστές

Οι Έλληνες έρχονται αντιμέτωποι με όλο και περισσότερους φόρους καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα των δανειστών προκειμένου να λάβει το πακέτο βοήθειας, αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Guardian.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ανάγκη να εισπραχθούν επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ σε έσοδα για να αποδεσμευθούν επιπλέον χρήματα, φέρνει μια σειρά από νέους φόρους μεταξύ άλλων στον καφέ, στον τομέα του τουρισμού και στην μπύρα.

«Το μόνο που δεν θα φορολογείται πλέον είναι ο αέρας που αναπνέουμε» δήλωσε ένας τηλεοπτικός αναλυτής στην προσπάθεια του να περιγράψει την φοροκαταιγίδα.

Σύμφωνα με τον Guardian, το υπουργείο Οικονομικών δεν χρειάστηκε να ψάξει πολύ για να εμπνευστεί καθώς «από το υπουργείο στην πλατεία Συντάγματος έχουν μια πανοραμική θέα με τις καφετέριες στις οποίες οι Έλληνες συχνά κάθονται για ώρες πάνω από ένα ποτήρι καφέ».

Η λίστα με τις φορολογικές αυξήσεις δεν σταματά στον καφέ, προσθέτει το δημοσίευμα, καθώς ειδικοί φόροι κατανάλωσης θα προστεθούν στα καύσιμα, τη βενζίνη, το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο, στα συσκευασμένα τρόφιμα, στα παγωτά, στις ταβέρνες, στα ταξί, καθώς και στα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Πηγή: The Guardian

Δείτε επίσης:

ΔΝΤ: Η Αθήνα να μην πληρώσει τόκους ή κεφάλαιο στην Ευρωζώνη έως το 2040

Κλειδώνουν έμμεσοι φόροι και “κόφτης” δαπανών

Βαρουφάκης: Δική μου ιδέα ήταν ο “κόφτης”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ