ΗΠΑ: Δύο Μεξικάνοι καταδικάστηκαν για πληρωμένη δολοφονία

Δύο Μεξικανοί υπήκοοι κρίθηκαν ένοχοι από δικαστήριο του Τέξας στην κατηγορία ότι συνέβαλαν στη δολοφονία στο Φορτ Γουόρθ ενός δικηγόρου που, σύμφωνα με εισαγγελείς, εκπροσωπούσε ανώτερο στέλεχος ενός μεξικανικού καρτέλ ναρκωτικών.

Ο Χεσούς Λεντέσμα, 59 ετών, κι ο ξάδελφός του Χοσέ Σεπέδα, 60, καταδικάστηκαν για παράνομη παρακολούθηση στο αμερικανικό και στο μεξικανικό έδαφος και για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη ανθρωποκτονίας έναντι αμοιβής τον Μάιο του 2013. Θύμα ήταν ο Χουάν Γκερέρο, ο οποίος δολοφονήθηκε σε ένα εμπορικό κέντρο στην ακριβή συνοικία Σαουθλέικ του Φορτ Γουόρθ.

Οι εισαγγελείς παρουσίασαν αποδεικτικά στοιχεία βάσει των οποίων ο Γκερέρο εκτελέστηκε από έναν πληρωμένο δολοφόνο για εκδίκηση, με εντολές του Μεξικανού υπηκόου Ροδόλφο Βιγιαρεάλ Ερνάντες, γνωστού με το προσωνύμιο «Ελ Γάτο» («Ο Γάτος»), σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές της βόρειας περιφέρειας του Τέξας.

Οι Λεντέσμα και Σεπέδα παρακολουθούσαν τον Γκερέρο επί δύο χρόνια, στο Μεξικό και στις ΗΠΑ, για να σχεδιάσουν το χτύπημα, σύμφωνα με τα στοιχεία των εισαγγελέων.

Οι δύο άνδρες είχαν τοποθετήσει κάμερες στην ακριβή συνοικία όπου διέμενε ο Γκερέρο και επίσης συσκευές εντοπισμού σε αυτοκίνητα που ανήκαν στον ίδιο και σε συγγενείς του, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Ο Γκερέρο υπέστη πολλαπλά τραύματα από τον εκτελεστή που άνοιξε πυρ εναντίον του με ένα πιστόλι 9 χιλιοστών ενώ το θύμα καθόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, που ήταν σταθμευμένο στο εμπορικό κέντρο.

Ο οπλοφόρος και ο οδηγός του αυτοκινήτου διαφυγής δεν έχουν συλληφθεί.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σε αυτό τον στάβλο εντοπίσθηκε το θύμα της άγριας δολοφονίας – ΒΙΝΤΕΟ

Ζωγραφίζει διάσημους, αλλά και τον Ιησού με αλάτι – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Φονικές πλημμύρες στο Τέξας – ΒΙΝΤΕΟ 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ