Η Σαουδική Αραβία μπλοκάρει τις λειτουργίες του Facebook Messenger

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας αποφάσισε να μπλοκάρει το Facebook MessengerΟι λειτουργίες φωνητικής κλήσης και βιντεοκλήσης της εφαρμογής πλέον δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα στη χώρα εξαιτίας των «κανονισμών».  

Σύμφωνα με τον Independent, μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαροι οι λόγοι για τους οποίους οι συγκεκριμένες λειτουργίες έχουν μπλοκαριστεί στη χώρα, ωστόσο οι πολίτες κάνουν λόγο για μία προσπάθεια της κυβέρνησης να προστατέψει τους παρόχους των συμβατικών τηλεφωνικών υπηρεσιών.  

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι φωνητικές κλήσεις και οι βιντεοκλήσεις επιτρέπουν στους χρήστες να επικοινωνούν μέσω διαδικτύου αντί να χρησιμοποιούν το παραδοσιακό δίκτυο τηλεπικοινωνιών, αποφεύγοντας έτσι το υψηλό κόστος των κλήσεων μεγάλης διάρκειας ή των τηλεφωνημάτων προς το εξωτερικό.

Να σημειωθεί πως στη Σαουδική Αραβία οι  διαδικτυακές κλήσεις μέσω εφαρμογών όπως το WhatsApp και το Viber έχουν ήδη μπλοκαριστεί.

«Θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για όσες εφαρμογές ή υπηρεσίες δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς» δήλωσε Σαουδάραβας εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτροπής στο δίκτυο «Arab News».

 

Δείτε επίσης:

Σφοδρή σύγκρουση τρένου με φορτηγό στην Πολωνία – ΒΙΝΤΕΟ

Η συνάντηση του Ζούκερμπεργκ με την Σελένα Γκόμεζ – ΦΩΤΟ

Καζάνι που βράζει η Βραζιλία – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ