Πυρά του γερμανικού Τύπου στον Ερντογάν: “Να του τεθούν όρια”

Πυρά εξαπολύει η πλειονότητα των γερμανικών εφημερίδων στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την επικριτική του στάση απέναντι στην ΕΕ και την απελευθέρωση της διαδικασίας χορήγησης βίζας.

Η Welt του Βερολίνου σχολιάζει: «Διαρκείς εκβιασμοί είναι μια πολύ κακή βάση για την πολιτική των δημοκρατών. Για το λόγο αυτό η ΕΕ θα πρέπει η ίδια να πράξει και να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα της, έτσι όπως προβλέπουν οι ευρωπαϊκοί νόμοι».

Η Frankfurter Rundschau γράφει για το ίδιο θέμα: «Πρόκειται για ανθρώπους. Δεν είναι μόνο οι πρόσφυγες αλλά και εκατομμύρια Τούρκοι, που ζουν στην ΕΕ. Θέλουν να μπορούν να επισκέπτονται χωρίς προβλήματα τους συγγενείς τους. Οι απειλές είναι ένα θέμα. Αλλά δεν μπορούν να εμποδίσουν μια πολιτική υπέρ των πολιτών».

Τέλος για το ίδιο θέμα η Westfälischen Nachrichten γράφει: «Η συμφωνία για τους πρόσφυγες θα μπορούσε να ναυαγήσει εάν δεν εφαρμοστεί η απελευθέρωση της βίζας. Επιπλέον η Ευρώπη καλά θα κάνει να θέσει όρια στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν. Η απλή αλήθεια είναι ότι η Άγκυρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Δεν θα πρέπει να δοθεί λευκή επιταγή στον Ερντογάν ακόμα και εάν ο ίδιος απειλεί ότι η συμφωνία για το προσφυγικό θα οδηγηθεί σε ναυάγιο».

Πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης:

Αυστηρό μήνυμα του Βερολίνου στην Τουρκία για τη βίζα

Σκληρή απάντηση από τον Γιούνκερ στο τελεσίγραφο του Ερντογάν – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ