Τα γερμανικά ΜΜΕ για το χθεσινό Eurogroup

Με τίτλους όπως: «Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εξετάζουν μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» (tagesspiegel), «Σε απόσταση αναπνοής η νέα βοήθεια για την Ελλάδα» (tagesschau), «Φως στην άκρη του τούνελ του ελληνικού δράματος» (DW), «Άνοιξε η συζήτηση για το χρέος» (Neue Zürcher Zeitung), «Η αμφιλεγόμενη συμφωνία τούρμπο στο χθεσινό Εurogroup» (Die Welt), τα γερμανικά και γερμανόφωνα μέσα ενημέρωσης υποδέχονται τα αποτελέσματα της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες για την πορεία του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.

Die Welt: Έτοιμη να συζητήσει για ελάφρυνση του χρέους η ΕΕ

«Το νέο στοιχείο είναι ότι οι χώρες της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας, είναι έτοιμες να συζητήσουν για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» σημειώνει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Welt, και προσθέτει:

«Και μάλιστα άμεσα, πριν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευθεί η Αθήνα.

Μέχρι τις 24 Μαΐου η Ομάδα Εργασίας της ευρωζώνης θα προετοιμάσει τις τεχνικές λεπτομέρειες. Πολλά όμως από αυτά είναι αντίθετα σε αυτά που επιθυμούσε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος προέκρινε την ψήφιση και εφαρμογή μεταρρυθμίσεων πάντα υπό την εποπτεία των θεσμών. Και μετά, ενδεχομένως, να ακολουθούσε συζήτηση για ελάφρυνση».

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

Σόιμπλε: Προχωρήσαμε σε σημαντικό βαθμό

ΚΚΕ: Ρεσιτάλ εξαπάτησης και αθλιότητας

Το Ποτάμι: Λύσεις για… τα πανηγύρια

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ