Focus: Η Αθήνα “μαζεύει” τα εναπομείναντα αποθεματικά

«Η Αθήνα μαζεύει τα εναπομείναντα αποθεματικά» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Focus, που σημειώνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση, υπό την πίεση των δανειστών προσπαθεί να συγκεντρώσει και τα τελευταία αποθεματικά».

Το γερμανικό περιοδικό κάνει στη συνέχεια λόγο για «χάος» που επικρατεί στη χώρα εξαιτίας των απεργιών, συμπληρώνοντας ότι δεν μεταδίδονται ούτε καν ειδήσεις «αφού οι δημοσιογράφοι απεργούν από την προηγούμενη Πέμπτη». Το δημοσίευμα αναφέρεται και στη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση, μεταξύ άλλων και εξαιτίας «των βουλευτών και υπουργών που διαφωνούν με τα νέα μέτρα». «Ανάμεσα σε αυτούς» όπως γράφει «και ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τη φήμη για παραίτηση του οποίου, έσπευσε να διαψεύσει η κυβέρνηση».

Το Focus κάνει εκτενή αναφορά και στη μεταφορά των αποθεματικών των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με τον τρόπο που το είχε κάνει και πέρυσι». Το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού καταλήγει στο ότι «αγωνία και θλίψη» θα συνθέτουν το σκηνικό στην Αθήνα έως τον Ιούνιο, «όπως εκτιμούν οι ειδικοί στα οικονομικά».

Διαβάστε επίσης:

Παπαδημούλης στο Spiegel: Εκλογές στην Ελλάδα θα αποσταθεροποιούσαν την Ευρωζώνη

Bloomberg: Αυτές είναι οι τρεις επιλογές του Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ για το ασφαλιστικό: Οδηγεί τον ΕΔΟΕΑΠ σε άμεσο κλείσιμο – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ