Τι δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Πληροφοριών για τα σχέδια του Ισλαμικού Κράτους

Ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν, Μαχμούντ Αλαβί δήλωσε το Σάββατο πως το Ισλαμικό Κράτος απεργάζεται “συνωμοσίες” ενάντια στη χώρα του από τη de facto πρωτεύουσα της οργάνωσης στην Ράκα της Συρίας, ενώ οι τζιχαντιστές έχουν κάνει αρκετές απόπειρες να στείλουν “τρομοκρατικές ομάδες” μέσα στο Ιράν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό al-Mayadeen, ο Αλαβί υποστήριξε πως αν το Ιράν δεν πολεμούσε την τρομοκρατία στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, θα αναγκαζόταν να το πράξει μέσα στο Ιράν, χαρακτηρίζοντας θέμα εθνικής ασφάλειας τον ρόλο που συνεχίζει να διαδραματίζει η Τεχεράνη στο συριακό πόλεμο.

Το Ιράν υποδήλωσε πρόσφατα πως έστειλε μέλη του τακτικού στρατού και της Επαναστατικής Φρουράς στη Συρία για να υποστηρίξουν τις δυνάμεις του καθεστώτος του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ στον πόλεμο ενάντια στους αντάρτες της αντιπολίτευσης και στους τζιχαντιστές του ΙΚ που επιδιώκουν την ανατροπή του.

“Η Ράκα στη Συρία είναι ένα από τα μέρη όπου (το Ισλαμικό Κράτος) σχεδιάζει σκευωρίες και συνωμοσίες ενάντια στο Ιράν”, τόνισε ο Αλαβί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία – Ιράν: Διευρύνουν την οικονομική τους συνεργασία

ΗΠΑ – Ιράν: Συζητούν την εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας

Δυο βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη από τον ISIS με 12 νεκρούς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ