Ομπάμα: Η Βρετανία είναι ισχυρότερη εντός της ΕΕ – ΒΙΝΤΕΟ

Σαφή θέση υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Μετά τη συνάντησή του με τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον στο Λονδίνο, ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε ότι η παρουσία της Βρετανίας στους 28 μεγιστοποιεί και δεν περιορίζει την διεθνή της επιρροή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν ως εταίρο ένα ισχυρό Ηνωμένο Βασίλειο και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στα καλύτερά του, όταν συμμετέχει σε μια ισχυρή Ευρώπη. Ωθεί τη δύναμή του στο να αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως έγραψα και σε ένα άρθρο μου, δεν πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση περιορίζει τη βρετανική επιρροή στον κόσμο. Αντίθετα, τη μεγεθύνει», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός Πρωθυπουργός υπογράμμισε: «είμαι πολύ περήφανος που έχω την ευκαιρία ως πρωθυπουργός να ακούω στο Λευκό Οίκο αυτόν τον άνθρωπο, τον φίλο μου Μπαράκ, να λέει ότι η ειδική σχέση μεταξύ των χωρών μας δεν υπήρξε ποτέ ισχυρότερη. Ποτέ όμως δεν ένιωσα περιορισμό στην ενίσχυση αυτής της σχέσης από το γεγονός ότι η χώρα μας είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ερωτηθείς σχετικά, ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκαθάρισε ότι η σύναψη μιας αμερικανοβρετανικής εμπορικής συμφωνίας δεν θα γινόταν και τόσο άμεσα σε περίπτωση Brexit, καθώς αυτή τη στιγμή προτεραιότητα της Ουάσινγκτον είναι το κλείσιμο της διατλαντικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΗΓΗ: euronews

Διαβάστε επίσης:

Ποιον γνώρισε ο Ομπάμα στο παλάτι του Κένσινγκτον; – ΦΩΤΟ

Τα “χρόνια πολλά” του Ομπάμα στην Βασίλισσα Ελισάβετ – ΦΩΤΟ

Telegraph: Άρθρο-παρέμβαση κατά του Brexit από τον Ομπάμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ