Handelsblatt: Οι ανησυχίες για χρεοκοπία και πάλι στο προσκήνιο

«Η ελληνική διάσωση προκαλεί και πάλι ανησυχίες» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt στο οποίο αναφέρει: «Το χρέος είναι υψηλό. Οι δανειστές διαφωνούν. Η ανησυχία αυξάνεται και πάλι σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους: Μια νέα κλιμάκωση ωστόσο πρέπει να αποφευχθεί. Άλλωστε η Ελλάδα, δεν είναι η μόνη χώρα που προκαλεί ανησυχία στην ΕΕ» τονίζει η εφημερίδα και συνεχίζει:

«Η ελληνική διάσωση υπό την απειλή της πτώχευσης είναι και πάλι στο προσκήνιο. Οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης θα προσπαθήσουν σήμερα στο Άμστερνταμ να γεφυρώσουν τις βαθιές διαφορές στις θέσεις τους. Μεταξύ της Ευρώπης και του ΔΝΤ υπάρχει η διαφωνία για το αν η Αθήνα χρειάζεται μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους ή όχι. Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ επιμένει να δράσει δυναμικά για το χρέος (…)

Στο Άμστερνταμ παρόλα αυτά δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια απόφαση για το νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδας, καθώς εκτός των άλλων οι δανειστές διαφωνούν μεταξύ τους και σε ό,τι αφορά το φορολογικό αλλά και τις περικοπές των συντάξεων» υπογραμμίζει η εφημερίδα και συμπληρώνει:

«Χωρίς μια συμφωνία η Ελλάδα δεν μπορεί να αντλήσει επιπλέον χρήματα από τον ESM ενώ αν δεν λάβει χρήματα μέχρι το καλοκαίρι απειλείται και πάλι με πτώχευση».

Διαβάστε επίσης:

Ντάισελμπλουμ: Στην σωστή κατεύθυνση οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις

Ελπίδες για συμφωνία υπό τον φόβο επιπλέον μέτρων

FT: Η ελληνική κρίση κοχλάζει – Άκαρπες οι συζητήσεις στην Αθήνα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ