Αεροσκάφος της British Airways χτυπήθηκε στον αέρα από drone

Ένα αεροσκάφος της εταιρείας British Airways χτυπήθηκε από ένα αντικείμενο, πιθανότατα ένα τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο, μικρό αεροπλάνο, την ώρα που ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, που εκτελούσε δρομολόγιο από τη Γενεύη, “ανέφερε στην αστυνομία ότι πιστεύει πως τον χτύπησε ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο”, είπε εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών.

Το αεροσκάφος, που μετέφερε 132 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα, προσγειώθηκε χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Στη συνέχεια επιθεωρήθηκε και κρίθηκε ότι είναι σε κατάσταση να εκτελέσει την επόμενη πτήση του.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά όπου αποφεύχθηκαν συγκρούσεις την τελευταία στιγμή στα βρετανικά αεροδρόμια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ένα τέτοιο επεισόδιο σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2014, όταν ένα τηλεκατευθυνόμενο πέταξε πολύ κοντά σε ένα Airbus A320, επίσης στο αεροδρόμιο του Χίθροου.

Διαβάστε επίσης.

Επίθεση ακροδεξιών σε μετανάστες στο Παρίσι – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ