Οι Γερμανοί αντίθετοι στη δίωξη του κωμικού που σατίρισε τον Ερντογάν

Τα δύο τρίτα των Γερμανών αντιτίθενται στην απόφαση της Καγκελαρίου Μέρκελ να επιτρέψει σε εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη σε βάρος ενός Γερμανού κωμικού που χλεύασε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνει μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Μέρκελ ανακοίνωσε την απόφασή της την Παρασκευή, αφού ο Ερντογάν ζήτησε από τη Γερμανία να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του Γιαν Μπέμερμαν επειδή στις 31 Μαρτίου, σε εκπομπή της δημόσιας γερμανικής ραδιοτηλεόρασης ZDF, απήγγειλε ένα σατιρικό ποίημα για τον Τούρκο Πρόεδρο, οι στίχοι του οποίου ανέφεραν ότι ο Ερντογάν χτυπάει κορίτσια, παρακολουθεί παιδική πορνογραφία και επιδίδεται σε κτηνοβασία.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Emnid, που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα Bild am Sonntag, έδειξε πως 66% των ερωτηθέντων αντιτίθενται στην απόφαση της Μέρκελ να επιτρέψει στους εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη. Μόνο 22% είπαν πως έχει δίκιο και 12% δήλωσαν αναποφάσιστοι.

Η δημοσκόπηση της Emnid έγινε μεταξύ 500 προσώπων το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η απόφαση της Μέρκελ είχε ήδη διχάσει τον κυβερνητικό συνασπισμό της και προκαλέσει κατηγορίες ότι αποτυγχάνει να προστατεύσει την ελευθερία του λόγου.

Διαβάστε επίσης.

Η Μέρκελ ως… Σαλώμη χορεύει για τον Ερντογάν

Το Spiegel σατιρίζει το “ναι” της Μέρκελ στον Ερντογάν για τη δίωξη του κωμικού – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ