Γιατί το αμερικανικό αντιτορπιλικό δεν κατέρριψε τα ρωσικά Su-24

Τις τελευταίες μέρες τουρκικά μαχητικά πετούν προκλητικά πάνω από τις Οινούσσες παίζοντας με τα νεύρα μας αλλά και οι Αμερικανοί είχαν τα δικά τους θέματα με τους Ρώσους. Έντεκα διαδοχικές χαμηλές πτήσεις πάνω από τη γέφυρα του αντιτορπιλικού Donald Cook, έκαναν δύο ρωσικά Su-24. Γιατί δεν τα κατέρριψαν;

Απόστρατοι του αμερικανικού ναυτικού εξηγούν ότι σαφώς επρόκειτο για μια προσομοίωση επίθεσης αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι τα αεροσκάφη δεν αποτελούσαν απειλή αφού ήταν άοπλα.

“Λοιπόν, δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία», δήλωσε ο Rick Hoffman, επισημαίνοντας ότι από την οπτική επαφή που είχε το πλήρωμα του πλοίου ήταν σαφές ότι τα Su-24 δεν έφεραν όπλα.

“Μόνο σε ταινίες όπως το Top Gun ξεσπά έτσι ξαφνικά μια μάχη”, λέει ο Hoffman ο οποίος αποδίδει τις χαμηλές πτήσεις των ρωσικών αεροσκαφών στις επικοινωνιακές ανάγκες του Πούτιν.

“Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως οι ρωσικές εφημερίδες θα παρουσιάσουν το θέμα” ,λέει ο Χόφμαν που πιστεύει ότι το όλο θέμα έχει να κάνει με μια επίδειξη πυγμής του Πούτιν που απευθύνεται στο εσωτερικό της Ρωσίας.

 

Πηγή: Militaire.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ